Toen Op 1: Heb Je Even Voor Mij

- Toen op 1

 Frans Bauer
Toen Op 1: Heb Je Even Voor Mij

Frans Bauer wist, sinds zijn debuut in 1994, tot 2003 21 hits te scoren in de Top 40. Niet elke single was een doorslaand succes want uiteindelijk kwamen er slechts zes hits in de top 10 en bleek zijn duet en nummer 1-hit met Marianne Weber, De Regenboog, zijn enige top 3-notering.

Als RTL4 besluit de zanger nadrukkelijk onder de aandacht te brengen volgt eind 2003 een tweede nummer 1-hit. Amper drie maanden eerder had Lumidee een record op haar naam geschreven door een sprong van 20 plaatsen te maken naar de eerste plaats. Dat record komt aan het einde van het jaar op naam van Frans Bauer te staan die met Heb Je Even Van Mij dan 21 plekken klimt naar de toppositie. Het nummer was iets meer dan een jaar eerder al in de Top 40 verschenen via Eens Schijnt Voor Jou De Zon dat met Heb Je Even Voor Mij een dubbele titeltrack had meegekregen. Toen kwam de single niet verder dan de 34e plek in de lijst. In oktober van 2003 ontstond de hernieuwde interesse in het nummer als het wordt gebruikt als de titelsong van de reality-serie De Bauers waarin het leven van Frans, Mariska en de familie van de twee te zien is. De serie wordt een jaar later onderscheiden met de Gouden Televizier-Ring.

Steevast zijn de albums van Frans een verkoopsucces. Het album Dicht Bij Jou, waarop de single Heb Je Even Voor Mij staat, wordt aan het begin van 2003 al platina en dan al zijn er ruim 80.000 stuks verkocht. Ook in België wordt dat album goud. Frans Bauer begint op 23 oktober een serie concerten in de Rotterdamse Ahoy. Met een totaal van tien avonden wordt hij de eerste artiest die dat weet te presteren.

Hoe bijzonder de nummer 1-hit van Frans was blijkt in 2017 als Mick Jagger een filmpje op zijn sociale media plaatst na het Rolling Stones-concert in het Arnhemse Gelredome. Hij zingt twee regels van de hit van Frans Bauer in gebrekkig Nederlands en het bewuste filmpje gaat viraal de wereld over. Jagger is altijd heel verbonden met de plekken waar hij op het podium staat. Zo feliciteerde hij ook Vitesse, die in het Gelredome de thuisbasis heeft, met het winnen van de KNVB-beker en deelde hij met zijn publiek dat hij Arnhemse meisjes het lekkerst vindt. Daarbij sprak hij natuurlijk over de koekjes die in de stad te vinden zijn.

Heb Je Even Voor Mij wordt de grootste hit die de zanger uit Fijnaart op zijn naam zet. Hij scoort na zijn tweede nummer 1-hit nog vier top 10-hits waarna hij in 2008 voor het laatst in de lijst staat met Als Ik Me Jou Op De Wolken Zweef, zijn 28e notering. In 2013 is hij daarna nog wel te horen op Koningin Van Alle Mensen, het afscheidslied van RTL Boulevard United voor koningin Beatrix dat verschijnt rond de troonswisseling op 30 april 2013.