Toen Op 1: Trippin’

- Toen op 1

 Robbie Williams test
Toen Op 1: Trippin’

Na een uitvoerige tournee door Latijns-Amerika begint Robbie Williams in 2004 samen met schrijver en producer Stephen Duffy met de voorbereidingen van zijn zesde studioalbum, Intensive Care. Voor het eerst in zijn solocarrière werkte hij voor dat album niet samen met Guy Chambers. Robbie wilde tijdens de opnames van Escapology een exclusieve samenwerking met hem maar die wens leidde uiteindelijk tot een breuk. Chambers werd ingeruild voor Stephen Duffy die zelf, in 1985, een bescheiden hitje in ons land had weten te scoren met Kiss Me.

In de aanloop naar de release van Intensive Care komt Robbie Williams naar Amsterdam voor een intiem concert in Paradiso waar slechts 1500 bezoekers een voorproefje krijgen van de nummers. Tijdens het concert zagen we in Robbie weer de entertainer waar hij om bekend staat. Zo mopperde hij over het Amstel-hotel waar hij verbleef: “Er zijn alleen maar oude mensen”, waarna hij iedereen uitnodigde om wat sfeer te komen brengen. Ook gaf hij een sneer naar de twee plekken waar hij eerder een intiem concert had gegeven. Zo waren de bezoekers in Parijs stuk voor stuk ‘lelijk’ en kon de sfeer in Londen maar net door de beugel. De bezoekers in Amsterdam sprongen er met kop en schouders bovenuit: “Jullie zijn het allerbest. Jullie harten stralen”, zo zei hij.

De lancering van zijn nieuwe album vindt een paar dagen later plaats in Berlijn. Daarbij speelt hij acht van de totaal twaalf nummers en de presentatie is live te volgen in een aantal bioscopen. In de week na de release gaan er van het album bijna 375.000 exemplaren over de toonbank. Het album zou in Europa zelfs het bestverkochte album van 2005 worden. Uiteindelijk wordt het album daar vijf miljoen keer verkocht. Ter ondersteuning van het album kondigt hij de Close Encounters World Tour aan. Als de kaarten voor die tournee in de verkoop gaan worden er op één dag ruim 1,6 miljoen stuks verkocht waarmee Robbie een plek krijgt in het Guinness Book Of World Records. In juni van 2006 geeft hij ook vier uitverkochte shows in de Amsterdam ArenA.

Tripping werd, vooruitlopend op de release van het album, als eerste single uitgebracht. Williams bestempelde het nummer als cabaretesk; “iets van een kleine gangster-opera”. De eerste tekstregels zijn een eerbetoon aan Mahatma Ghandi met de quote ‘First they ignore you, then laugh at you and hate you. Then they fight you, then you win’.

Van het album Intensive Care volgen na Tripping nog drie Top 40-hits met Make Me Pure, Advertising Space en Sin Sin Sin voordat er binnen een jaar met Rudebox alweer een nieuw album wordt uitgebracht.