De Top 4 duikt in het water(schap)

- Top 4

 R.E.M. Robbie Robertson Bruce Springsteen The Osmonds
De Top 4 duikt in het water(schap)

Komende woensdag kun je richting de plaatselijke basisschool, gemeentehuis of wijkgebouwtje om te stemmen op voor de Waterschappen. De ? Inderdaad. Er zijn er 21 met als taken als het beheer van de dijken en sluizen, schoon maken van het afvalwater, opslaan van regenwater en zorgen dat we schoon water hebben in de sloten. Nou, nuttig of niet?

Find The River – R.E.M.

Afkomstig van het album bum, Automatic for the People en zowaar op single uitgebracht. Werd in de UK nog een bescheiden hit en de cd-single is best interessant voor de verzamelaar met als extra live tracks Everybody Hurts en een instrumentale versie van Orange Crush.

Down By The Lazy River – The Osmonds

Alweer 50 jaar geleden een dikke Top 10 hit voor The Osmonds. En zelf geschreven door Merrill en Alan. Naast deze 2 liepen ook Wayne, Jay, Donny, Jimmy en Marie rond. Zullen we er vast 1 of 2 vergeten zijn, maar die laatste 3 scoren ook op eigen kracht een behoorlijk aantal hitsingles.

Somewhere Down the Crazy River – Robbie Robertson

Voormalig lid van The Band. Nu solo in 1977 en deze hit komt van zijn debuutalbum. Met de aantekening dat de track Showdown at Big Sky een veel grotere hit werd in Amerika. Dit Crazy River krijgt de status Alarmschijf en bereikt bij ons de Top 10. Wel direct zijn enige Top 40 hit. Van hetzelfde album komt ook nog de opener Fallen Angel op single uit.

The River – Bruce Springsteen

Klassieker, dubbelaar die in 1980 verscheen. Behalve dit titelnummer lagen ook de singles Hungry Heart, Fade Away. I Wanna Marry You en Sherry Darling in de winkel. In de UK volgden nog de singles Cadillac Ranch en Point Black. Dan valt het toch tegen als alleen The River een hit wordt. Her en der als radio-edit genoteerd, bij ons de volledige albumversie.