De Top 4 eet de snoeppot leeg

- Top 4

 50 Cent Bow Wow Wow The Searchers CJ Lewis Fox Stevenson
De Top 4 eet de snoeppot leeg

Vroeger, zeg maar net na de Middeleeuwen, had je een supermarktketen die adverteerde met Het snoepje van de week. Zonder gedoe over obesitas, tandbederf, kleurstoffen en reclameprotocollen gaf de Gruyter aan de kinderen een gratis snoepje weg. Wat voor snoep hebben we het dan over? Eens denken: zoete beertjes, botersnoepjes, toverballen, kauwgomballen, chocolade sigaretten. Vul maar aan. In de Top 40 over de jaren heen ook veel snoep trouwens.

Sweets For My Sweet - The Searchers

Al een hit in 1961 in Amerika voor the Drifters. De versie van the Searchers verschijnt 2 jaar later als debuutsingle en piekt gelijk op een 1ste plek in de UK. Zal een jaar of 30 later nog een cover verschijnen van C.J. Lewis die we zowaar tegenkomen in de Top 40, sterker een Top 3 hit in 1994. Pakken we die even mee.

Sweets (soda pop) - Fox Stevenson

Eendagsvlieg uit de UK. Ooit bij ons Dancesmash en daarmee voldoende op de radio om opgepikt te worden. Na deze hit volgt weliswaar nog een bescheiden tipnotering voor Comeback en daarna wordt het relatief stil rondom Stanley. Relatief, want er volgt nog een dozijn releases die we collectief gemist hebben.

I Want Candy - Bow Wow Wow

Bandje met een piepjonge Annabella en ex-leden van Adam & the Ants. Het origineel staat op naam van the Strangeloves, die een bijna Top 10 hit hadden, ergens halverwege de jaren 60 in Amerika. Deze single staat op het gelijknamige album, waarvan in totaal 4 singles getrokken. Deze was veruit het populairste bij ons, in de UK scoorde een track van hun debuut nog beter.

Candy Shop - 50 Cent

Eens de tekst goed nalezen of dit inderdaad over een snoepwinkel gaat. Je weet het niet, toch? Daarom zowel een video met de lyrics en de officiële clip. Een geheel andere uitleg van het snoepje van de week.