De Top 4 gaat stemmen

- Top 4

 The Byrds Bob Dylan Alice Cooper Arcadia Duran Duran Leonard Cohen
De Top 4 gaat stemmen

Niet van de buis te krijgen. Al die vriendelijke glimlachende babbelaars met hun beloften van gouden bergen. Of zoals oma al zei: mooie woorden vullen geen hongerige magen. En toch… dus stemmen komende week! Voor de algemeen besturen van de waterschappenwaterschappen. Voor wat?

Alice Cooper – Elected

Hit uit 1972 en de 1ste voor Alice bij ons, hoewel daarvoor School’s Out al in de Tip had gestaan. Met als fan Lex Harding kreeg Alice een bijzondere plek bij de luisteraars. Niet alleen met 3 singles tijdens de Nationale Zaterdagmiddag Gebeurtenis van exact 50 jaar geleden, maar voor de liefhebbers was er bij het toenmalige Radio Veronica een kleurenposter beschikbaar. (84 bij 130 cm). Nog steeds een collector’s item. Check trouwens even de hoes van deze single. Alice wordt ingezworen als president.

Arcadia - Election Day

Bandje dat direct verbonden was aan Duran Duran. Met een Top 10 hit aan beide kanten van de plas. Zowel op de 7-inch als op de 12-inch, 1985 dus echt alles kwam ook uit op maxi-single, de b-kant She's Moody and Grey, She's Mean and She’s Restless. Met een politieke speech. Bijzonder plaatje.

Leonard Cohen - Democracy

Het aardige van de Top 4 items is dat je ook wat albumtracks kunt vermelden die je misschien niet zo direct zult herkennen. Zoals deze van het album The Future. Zowaar ook nog op cd-single verschenen als 3-track onder de noemen Democracy Is Coming To The USA.

Bob Dylan – The Times They Are a-Changin'

Single uit 1964 met eeuwigheidswaarde. Maar gegeven verschijningsdatum wel een pre-top 40 hit. Opvallend genoeg is deze single niet verschenen in Amerika. Werd gecoverd door velen, onder andere the Byrds. Het blijft een mooie gedachte, altijd beloofd door die vrolijke glimlachende babbelaars, maar zoals oma.......