De Top 4 had een Bad Day

- Top 4

 Bastille R.E.M.
De Top 4 had een Bad Day

Have a Bad Day Day. Je bedenkt het niet, maar afgelopen zaterdag was het de officiële Bad Day. Toch belangrijk naast de Vaderdag, dag van de arbeid, dag van de leraar, dag van de badeend en de ugly sweater day. Beetje grasduinen in het bakje singles levert toch een aantal bad en sad day nummers op.

R.E.M. – Bad Day

Zo’n track die bedoeld is om de fans te overtuigen een verzamelaar te kopen. Gelukkig ook als cd-single verkrijgbaar geweest. Was een nummer dat al eerder in 1985 was opgenomen, in 2003 in een nieuw jasje op de verzamelaar In Time. Waar eerst de tekst zich richtte tegen Ronald Reagan is het nu George W.Bush. In de UK op 2 cd-singles, maar met wat zoeken is ook een cd-single terug te vinden met alle b-kantjes. Zonder de video. Maar die staat hieronder.

Daniel Powter – Bad Day

Canadees onehitwonder. Hoewel net niet helemaal, Jimmy Gets High staat ook nog 5 volle weken in de Top 40. Maar die zijn we echt collectief vergeten. Dat geldt niet voor deze ex-alarmschijf. Bad Day komt van zijn 2de album en heeft de status als hit te danken aan Coca Cola. Die benutten het in Frankrijk als reclamemuziekje. Zal in het jaaroverzicht van 2005 een 6de plek bereiken. En nu wachten we geduldig op het vervolg.

Bastille – No Bad Days

Band die we leren kennen van de grote hit Pompeii. En daarop volgend ook leuke nummers als Laura Palmer en dit jaar Shut Of The Lights. Deze track staat op het nieuwe album van Bastille Give Me The Future. Daarop ook de tip Thelma + Louise.

Kasey Chambers – On A Bad Day

Zangeres uit Australië die country nummer op haar setlist heeft. Ja, die breekt niet zo snel door in Nederland, in tegenstelling tot haar moederland waar ze een sterstatus heeft bereikt. On A Bad Day stamt uit 2001 en komt van haar 2de album Barricades & Brickwalls. Wordt het een hit? Nee, zelfs in Australië niet. Vond ze niet zo erg, want de opvolger Not Pretty Enough bereikt de 1ste plek.