De Top 4 heeft een kater

- Top 4

 Maureen McGovern Leo Den Hop Flo Rida Diana Ross The 5th Dimension Taio Cruz
De Top 4 heeft een kater

De ochtend na de verkiezingsuitslag was voor menigeen een moeilijke. Of een kater omdat er iets teveel feest gevierd werd, of een kater omdat de uitslag een tikkie teleurstellend was. En dat is niet alleen van toepassing op de politici zelf, menige stemmer gaf op de bekende social media kanalen zijn/haar mening. Maar goed, voldoende leedvermaak. We benutten dit als mooie aanleiding voor een aantal katers in de Top 40.

The Morning After - Maureen McGovern

Song uit de film The Poseidon Adventure. Liep niet echt lekker af met de betreffende boot en passagiers. Wel met Maureen die hiermee een nummer 1 hit scoorde in Amerika. Aardig te weten is dat in eerste instantie het nummer de vraag stelde Why Must There Be?. Vond de platenmaatschappij een beetje te depri en dus werd het There Got To Be. Bij ons blijft de single steken in de Tipparade.

Morgen een kater – Leo den Hop

Ook een plaatje van zo’n 50 jaar geleden. Met een overduidelijke verwijzing naar het carnaval en daarmee een kater van iets teveel bier. Inclusief de plaatselijke kroeg die meezong. Leo Hoppenbrouwers is in die jaren een vaste gast, niet alleen in die Brabantse kroeg, maar ook in de Top 40. Zoals met Antoinette en het veelzeggende In de hemel is geen bier.

Love Hangover – Diana Ross

Da’s toch een ander type kater dan die van Leo. Gaat ook wat langer duren vermoedelijk. Niet voor Diana, die scoort ermee een 1ste plek in Amerika. Gelijktijdig met de release van Diana’s single verscheen ook de versie van the 5th Dimension. En ook die vinden we terug in de lijsten.

Hangover - Taio Cruz feat. Flo Rida

Een wat meer actuele kater. Deze samenwerking bereikt uiteindelijk een 5de plek in onze Top 40 in 2011. Wat de panda in deze clip voor rol speelt is enigszins onduidelijk, maar het was zo te zien een fijn feestje. Werd ook als cd-single uitgebracht, met en zonder rap.