De Top 4 heeft last van de winterblues

- Top 4

 DJ Ötzi Anton Aus Tirol Marianne Rosenberg Tenpole Tudor Edelweiss
De Top 4 heeft last van de winterblues

Een herfstdipje kenmerkt zich door extra slaperigheid, futloosheid en een energiedrain. En veel mensen hebben er last van. Gaan we wat aan doen. Duitstalige clips waar je vrolijk van wordt. Dan moet het goed komen denken we.

Marianne Rosenberg – Ich Bin Wie Du

Werden de oosterburen vrolijk van. Disco op zijn Duits. En wij ook. Nog steeds een favoriet op de betere feestjes. Eendagsvlieg? Zeker niet, bij ons scoort ze met Lieder Der Nacht nog een bescheiden 2de hit.

Tenpole Tudor – Wunderbar

Staat te boek als een punkband. Werkte samen met the Seks Pistols. Dan is deze single opvallend te noemen. Is een heropname, de 1ste versie stond op hun debuut elpee Eddie, Old Bob, Dick and Gary. De single kan zo meegenomen in het stapeltje waar ook Marianne in zit. We komen ze in 1981 nog een keer tegen met Swords Of A Thousand Men, dat in de Tip blijft steken.

Edelweiss- Bring Mir Edelweiss

Freibier! Ah yeah! Freibier! Ah yeah! That's the way we like it! Dikke Top 3 hit, mede door de geweldige clip. Het succes van het nummer zorgt ervoor dat de band een volledige album eruit weet te persen onder de onverwachte titel Wonderful World of Edelweiss. Als je goed naar de single luistert dan pak je iets van ABBA’s S.O.S. op. De cd-single bevat allerlei samples waarmee je je eigen Edelweiss kunt mixen. En daarmee werd het weer stil. Ruck-sackRucksack!

Anton Aus Tirol featuring DJ Ötzi– Anton Aus Tirol

Ich bin so schoan , ich bin so toll. Ich bin der Anton aus Tirol. Langzaam maar zeker wordt deze Top 4 een Après-ski aangelegenheid. Dj Ötzi staat te boek als eendagsvlieg, bij ons dan. In Oostenrijk goed voor een 30 hits, inclusief een nummer 1 hit voor Ein Stern. Hebben we er een goeie 28 gemist, Gemma Bier Trinken dat als opvolger van Anton werd uitgebracht hebben we nog weleens langs horen komen op de radio.