De Top 4 kijkt een film

- Top 4

 Jigsaw ((GBR)) The Beatles Strawberry Vocal Choir The Drifters
De Top 4 kijkt een film

Vroeger had elk dorp van enige omvang wel een kerk, 2 kroegen en een bioscoop. Anno 2023 heeft de bioscoop de videotheek overleefd en ondanks alle streamingdiensten steeg vorig jaar het aantal bezoekers. Okay, nog niet zoveel als voor corona, maar toch. En elke film kent een soundtrack en als die enigszins behoorlijk is merken we daar wat van in de Top 40. Sterker, met gemak is een Soundtrack Top 40 samen te stellen.

I've Seen The Film, I've Read The Book – Jigsaw

Zeker, de kip en ei vraag. Wat is beter, het boek of de film? Deze Jigsaw komt uit de UK vandaan en scoort niet echt lekker met deze track. Wel met Sky High dat in 1975 een 22ste positie bereikt en in de soundtrack van de film The Man from Hong Kong was opgenomen. Naast een Nederlandse band met de naam Jigsaw was er in Australië ook een band met deze naam. Maakt het verzamelen van de singles er niet makkelijker op.

The Beatles' Movie Medley - The Beatles

Bedenk je zelf ook niet, een medley van nummers van the Beatles. Als Movie Medley. En gekoppeld aan een film? Nop, eerder het overnemen van het Stars On 45 concept, waar behoorlijk wat Beatles-tracks in verwerkt waren. Er bestaat een promo van deze single met als flip The Fab Four On Film. Nooit officieel uitgebracht, dus als weekend-service hieronder.

Kissin' In The Back Row Of The Movies - The Drifters

Categorie, wat kan jou die film schelen? The Drifters hadden wat met films, want niet alleen deze single werd een hit, ook vinden we Saturday Night At The Movies terug in de lijst der lijsten. Dit Kissin’ word gezongen door Johnny Moore die op het moment van opname toch al de 40 aantikte. Dikke hit, echt overal. Die laatste rij trouwens ook.

Saturday Night At The Movies - Strawberry Vocal Choir

Dit nummer dus, maar dan gecoverd. Bandje uit de buurt van Den Haag die 2 bescheiden hits op de naam heeft staan, naast deze ook Summer Is Coming. Aardig te weten is dat deze single ook onder de naam Strawberry Park is verschenen, gericht op de markt in de UK.