De Top 4 loopt door de herfstblaadjes (en krijgt natte voeten)

- Top 4

 Ed Sheeran Justin Hayward The Moody Blues The Kinks
De Top 4 loopt door de herfstblaadjes (en krijgt natte voeten)

Songs over de herfst. Vallende blaadjes, natte plassen, grijze wolken, koude wind. Enfin, reden genoeg voor mening songwriter om helemaal los te gaan. Gezellige plaatjes.

Justin Hayward - Forever Autumn

Staat te boek als een mooie single van Justin (in Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds), feitelijk is het een cover. Jeff Wayne was verantwoordelijk voor de muziek en het werd in 1972 op single gezet door Vigrass and Osborne. De versie van Justin wordt een Top 20 hit in 1978.

Ed Sheeran - Autumn Leaves 

Bonustrack van zijn album +, deluxe versie. Autumn Leaves is  een bekende titel, maar deze song is geschreven door Ed. Had best op single uitgebracht mogen worden.

The Kinks - Autumn Almanac

In 1967-1968 waren de Kinks buitengewoon productief. In die periode verschenen de albums Something Else by the Kinks en The Kinks Are the Village Green Preservation Society. Tussendoor deze single, als non-album track, maar wel een klassieker. Opgenomen in mono en stereo, de single was mono. Die stereoversie kwam in 1972 op vinyl terecht.

Jackie Leven - Autumn Song

Verschenen op de dubbelaar Haunted Year – Autumn. Cd 1 kende allemaal korte probeersels en cd 2 een aantal mooie volledige songs onder de titel Only The Ocean Can Forgive (dat al in een beperkte oplage in 2003 op de markt verscheen). Nimmer op single verschenen, waarschijnlijk ook nooit op de radio gedraaid. En daar wordt je triest van. Maar dat hoort weer bij de herfst.