De Top 4 maakt een zomerfruitsalade

- Top 4

 Raspberries Strawberry Vocal Choir The Move Wild Cherry
De Top 4 maakt een zomerfruitsalade

Je kunt het niet missen, de winkels en kramen liggen vol met zomerfruit. Kersen, frambozen, bramen, aardbeien, veel voor weinig. Althans relatief weinig. En vol met vitaminen, wel zo verstandig die alvast te verzamelen met het oog op een mogelijke heel koude winter. Goed, tot zover was dit toch een zeer verantwoorde start van deze Top 4. We komen ook in de vele jaren Top 40 regelmatig wat van dat zomerspul tegen. Pikken er een paar uit voor je, met en zonder pit.

Wild Cherry - Play That Funky Music

Eendagsvlieg uit 1976, bandje rond Rob Parissi. Maar wel een klassieker. Met een bovenste positie in Amerika en succes in de hele wereld en ver daarbuiten gingen vele miljoenen exemplaren gingen over de toonbank. In totaal zullen er 4 albums verschijnen en nog wat singles waarbij Baby Don't You Know het nog helemaal zo slecht niet doet, opnieuw in Amerika, bij ons verdween de single direct na persing in de uitverkoopbakken. Tijd voor een herkansing.

Strawberry Vocal Choir - Summer Is A Coming

Nederlands gezelschap, volgens overlevering uit Den Haag. Staan 2 hele singles op hun naam, waaronder dit fraaie Summer Is A Coming. En de opvolger Saturday Night At The Movies. Goed verhaal lekker kort, beide singles blijven steken in de Tipparade van 1982.

Raspberries – Don’t Wanna Say Goodbye

Zo, da’s een fraaie. Om onduidelijke reden geen Top 40 hit geworden voor deze Amerikaanse band. Track komt van hun debuutalbum en maakt in Amerika ook weinig indruk. Dat ligt anders met de opvolger Go All The Way, dat uiteindelijk een Top 5 hit wordt. Verschijnen uiteindelijk een 4-tal albums en wat singles. Die doen bij ons weinig, maar Overnight Sensation (Hit Record) met die geweldige drumsolo aan het einde moet je echt een keer gehoord hebben,. Staat niet voor niets als subtitel Hit Record.

The Move - Blackberry Way

Grote naam eind jaren 60. The Move scoort met name in de UK hit na hit en wij pakken weleens wat mee. Blackberry Way is een nummer 1 hit aldaar, geschreven door Roy Wood, die we later tegenkomen in Wizzard en de beginjaren van het Electric Light Orchestra. Bij ons niet de grootste hit, een 15de plek, maar wel een klassieker.