De Top 4 steekt de barbecue aan

- Top 4

 André Van Duin Bob Barbeque & Willy Would-Be plus Agaath Sjaakie Zoeloe René Karst
De Top 4 steekt de barbecue aan

Barbecyou, Barbecme, Barbeceverybody! En? Al een worstje in het zand laten vallen, een sparerib geheel zwart laten blakeren, een speklapje in vuur en vlam gezet en de volgende morgen een wat moeizame stoelgang gehad? Je bent niet de enige. BBQ, nationaal feest, dus ook Nederlandstalige liedjes. Categorie, een wijntje voor de lol en lekker meegalmen.

André van Duin – Barbecue

Bescheiden hitje in 1986. Voor De Kat Z’n Viool was de flip, eigenlijk de A-kant. Heerlijke clip met aankondiging van Chiel met bijna overstaande stem. Gaan we:

(Ba-ba-ba, ba-barbecue)

O barbecue

Wat een gedoe Barbecue

Het is altijd een klerezootje als ik bij me thuis een barbecuetje doe

Bob Barbeque Willy Would-Be plus Agaath -– Bla Bla Bla

Opvallend meesterwerkje uit de Tipparade 1982. De nieuwe Haagse Welle, weliswaar qua muziek een cover van Trio, maar een geheel eigen literair verantwoorde tekst. Past zo op een tegeltje.

Van Sinas ga ik niet uit m'n bol (Aha)

Probeer nou dit eens voor de lol

Ik drink dus zelf geen alcohol

Ja, soms een wijntje, voor de lol

René Karst – Kolen Op Het Vuur (BBQ Song)

De man van Atje Voor De Sfeer. Die René. Bracht vorig jaar deze geweldige single uit. Kennelijk was het vorig jaar een zomer van niks, want we hebben deze fijne bijdrage niet teruggezien in de hitlijsten. Misschien alsnog dit jaar?

Gooi de kolen op het vuur

En haal de stoelen uit die ouwe schuur

Want de barbeque gaat aan

Kees Diks - Het Barbecue Lied

Al van 2016, niet alleen een heerlijke meegalmer. Maar ook een video die gezien moet worden. Let even op de dame in de witte bikini. Kennelijk waren er ook wat wijntjes voor de lol achter de schermen ruim beschikbaar, want ze gaat in de clip langzaam maar zeker helemaal uit haar bol. En terecht natuurlijk. As het een beetje had meegezeten, een zomerhit. Maar ja, as is verbrande turf, in dit geval kolen.

Barbecyou, Barbecme, Barbeceverybody!

Iedereen heeft lol met die zomer in zijn bol

Barbecyou, Barbecme, Barbeceverybody!

Laat je lekker gaan. Hoera de barbecue staat aan