De Top 4 voorspelt de zomer van de eeuw

- Top 4

 Wow! ABBA Baz Luhrmann Galaxy-Lin
De Top 4 voorspelt de zomer van de eeuw

Even kijken naar de weerkaart. Komende 3 weken temperaturen van boven de 30 graden. Het wordt de heetste zomer van deze eeuw, het wordt een zomer om nooit te vergeten. Zeggen wij niet, we citeren slechts de start van de single van WOW! En wie weet. In ieder geval een zomerse Top 4.

Zomer – WOW!

Leuke single van een damesbandje dat niet echt lekker doorbrak. Dat ondanks deze toch geniale start van de single. WOW! waren Denise, Jenske, Naomi, Mandy en Joëlle. Zullen niet zo gek veel meer van ze horen na deze single, maar Big Beat Boy werd opgenomen in de film Abeltje.

Everybody's Free (To Wear Sunscreen) - Baz Luhrmann

Verplichte kost zou je zeggen op de radio, iets als een Postbus 51 waarschuwing. Het geheel startte als een column in de Chicago Tribune op 1 juni 1997 onder de titel Advice, like youth, probably just wasted on the young. Geheel gemixed met Everybody's Free (To Feel Good) van Rozalla levert deze single op (en een album). En een hit.

Long Hot Summer - Galaxy-Lin

Terug naar 1975. Toen was nog elke zomer de zomer van de eeuw. Galaxy-Lin was een nieuwe band rondom Robbie van Leeuwen, de man achter Shocking Blue. Vrij kortstondig bestaan, twee albums en een paar singles. Waaronder deze Top 40 hit, feitelijk een zomer Top 20 hit.

Summer Night City – ABBA

Toch 1 van de leukste singles van ABBA. En in 1979 een non-album track, hoewel op latere uitgaves van Voulez-Vous het nummer als bonus werd toegevoegd. In demoversie zongen ze nog Dancing in the Moonlight. De flip bevat een medley dat al een tijdje op de plank lag, ietwat remixed. En dat leverde bij het samenstellen van de latere verzamelaars de vraag op welke versie nu opgenomen moest worden, want deze flip was al in de 1975 verschenen op het verzamelalbum Stars Im Zeichen Eines Guten Sterns. Los van dat gedoe, dikke hit voor ABBA.