De Top 4 zet een boom op

- Top 4

 Kelly Clarkson Jupiter Fool's Garden Dawn
De Top 4 zet een boom op

Een uitdrukking die we al een dikke 100 jaar gebruiken. Een boom opzetten schijnt zijn oorsprong te hebben in kaartspelen. Met dank aan van Kooten en de Bie kreeg het een 2de betekenis, maar we houden het netjes hier. Ook op singles vinden regelmatig een boom terug, zoals Kate Bush al zong: It's In The Trees! It's Coming!

Tie A Yellow Ribbon Round The Ole Oak Tree – Dawn

Plaatje uit 1973. We kenden het trio al van de hit Knock Three Times uit 1971. De single daarvoor hebben we collectief gemist, Candida scoorde in Amerika een Top 3 notering, in de UK een Top 10 en bij ons… niets. Tie A Yellow Ribbon bereikt de toppositie aan beide kanten van de plas en ook bij ons wordt het nummer 1. Verhaal draait om een man die vrijgelaten wordt uit de gevangenis, de bus pakt naar huis en alleen zal uitstappen als er een geel lintje in de eik hangt. Hele eik was onherkenbaar door alle lintjes en eind goed al goed.

Lemon Tree - Fool's Garden

Top 10 hit uit 1996. Komt van hun 3de album Dish of the Day. Als je het nummer alsnog in bezit wilt hebben, kijk uit met de verzamelaar van latere datum, daarop staat een heropname. Bandje komt uit Duitsland en mag met trots het stempel eendagsvlieg dragen.

Paper Trees – Jupiter

Enige wapenfeit van deze 5 man sterke band met Rudy Bennett in de gelederen. Rudy kenden we al van the Motions en een paar solo-hits. Zullen naast dit Paper Trees nog 2 singles verschijnen en daarmee valt het doek. Clipje bestaat niet, de single wel, die heeft inmiddels meer waarde gekregen dan we er in 1971 aan toekenden.

Underneath The Tree - Kelly Clarkson

Zo’n 10 jaar nadat we met Kelly kennismaakten brengt ze dit Underneath The Tree uit. Komt van haar kerstalbum af Wrapped In Red. Mooie gedachte heeft de single, het enige wat echt telt onder de kerstboom is je geliefde. Moet hij/zij er wel onder passen natuurlijk. Plaatje is compleet met bellen en klokkenspel. En dat met een dikke 20 graden buiten. Gaat overal een dikke hit worden en over een half jaar kijk je niet gek op als je deze op de radio hoort.