De Top 4 ziet aliens

- Top 4

 The Muppets Jeff Wayne David Bowie The Byrds The Firm ((novelty))
De Top 4 ziet aliens

“Its Life ,Jim, But Not As We Know It”. Met het vrijgeven van menige video door Amerika van ufo's kun je toch niet meer ontkennen dat er ruimtemannetjes zijn. Toch. Menig artiest had die video's niet nodig en wist dit al jaren eerder. Bewijs? Hier zijn er 4. Of 5. Of niet, dat kan ook.

The Firm – Star Trekkin’

Parodie op Star Trek. Gaat nummer 1 worden in Amerika. Zo gek maken we het hier niet, hoewel een Top 10 hit ook aardig in de buurt komt. Voor de liefhebbers, kapitein James T. Kirk,, dr. Leonard McCoy, Uhura en natuurlijk mr. Spock. En een pracht van een picture disc lag ook voor je klaar.

David Bowie - Loving the Alien

Track van het ondergewaardeerde album Tonight. Feitelijk een remix als single, uitgebracht in een klaphoes. De video kent 2 versies, de gecensureerde was te zien op de muziekkanalen en dat om een bloedneus. ... Een 25ste plek in de Top 40 was het resultaat.

The Byrds - Mr. Spaceman

Plaatje uit 1966, terug te vinden op hun album , Fifth Dimension. Zal bij ons een week of 7 genoteerd staan en niet hoger komen dan 22. Inmiddels wordt de single gezien als klassieker. Bestaan diverse covers, o.a. van The Muppets.

Jeff Wayne – The Eve of the War

Voor altijd verbonden aan zijn versie van the War of the Worlds van H.G. Wells. Een Nederlandse versie, gemaakt met toestemming van Jeff, werd door Radio Veronica gemaakt. Met artiesten als Patricia Paay en Willem Duyn de moeite waard, maar is nooit op cd verschenen, wel terug te vinden op het web.