De Top 4 ziet UFO’s vliegen (en marsmannetjes rondwandelen)

- Top 4

 Babylon Zoo Carpenters Klaatu Jeff Wayne Justin Hayward Bolland & Bolland
De Top 4 ziet UFO’s vliegen (en marsmannetjes rondwandelen)

The chances of anything coming from Mars are a million to one, but still they come! Onlangs stond er nog een artikel in de krant, dus is het waar, over miljoenen jaar oude bacteriën die van Mars deze kant op komen. Oei dus. En die bacteriën zijn natuurlijk levend. Dus hiermee hebben we gelijk ook bevestigd dat er leven op Mars is. Nu nog een scherpe foto van een UFO, dan is dat mysterie ook gelijk opgelost.

Jeff Wayne – The Eve of the War

Zo rond de kerst vaak is ergens de Nederlandstalige versie te horen. Maar wat een album was dit. Inclusief fraai boekwerkje en 2 LP’s. Niet alleen The Eve Of The War, maar ook Forever Autumn met Justin Hayward zijn nog steeds de moeite waard. Op latere datum zouden nog een remix album, een live album en een New Generation version verschijnen. Okay, altijd goed een update te ontvangen. Werden meerdere singles uitgebracht, niet alleen de 2 hitsingles, maar voor de verzamelaars ook Thunderchild / Dead London en The Artilleryman And The Fighting Machine (dat gewoon de b-kant was van Forever Autumn).

Bolland & Bolland – UFO ((We Are Not Alone)

Niet alles wat de broers aanpakten werd goud. Maar wel veel. Niet alleen als duo, ook als producer met de redelijk geniale platen van Falco en de hitsingle van Status Quo. In 1978 waren ze kennelijk redelijk geïnteresseerd in UFO’s en dergelijke, want na deze tipparade single volgt Spaceman. Zelf geschreven, zelf geproduceerd en een behoorlijke Top 40 hit. Maar een conceptalbum zat er niet in.

Klaatu – Calling Occupants of Interplanetary Craft

Zo’n bandje waarvan de hype ons deed geloven dat het the Beatles waren. Had best gekund. De single heeft een zeezender randje. Als je de single goed beluistert hoor je iemand door een bos lopen. Krakende takjes, geluiden van onduidelijke beestjes. Of zou het het kraken van de single zijn. Kan ook. Dan de cover van the Carpenters. Een vette radiostem die ons meeneemt. Laatste versie scoort beetje beter in Amerika. Bij ons is de versie van Klaatu een heel bescheiden tipparadeplaatje. Maar wel een heel mooie.

Babylon Zoo – Spaceman

Wat een debuut. Het album kreeg de veelzeggende titel The Boy with the X-Ray Eyes mee. Spaceman bereikt de bovenste plek in de UK, werd ook benut in een spijkerbroekreclame. Zullen daar nog paar kleine hitjes hebben, bij ons staat Babylon Zoo te boek als een eendagsvlieg. Maar wel een fijne.