De Top 4 zit klaar voor de Klassieker

- Top 4

 Gerry & The Pacemakers André Hazes Queen De Ajax Selectie Feijenoord Feyenoord
De Top 4 zit klaar voor de Klassieker

Toch iets waar iedereen met beetje voetbalhart voor gaat zitten. De Klassieker. Gaan we niet uitleggen als je denkt dat het om een oude Mercedes gaat, of liever 1-tje van The Beatles. In deze Top 4 voetbalplaatjes. Of plaatjes die aan voetbal gelinkt zijn, zonder dat de artiest in kwestie dat zelf verwachtte. Hup, hup.

We Are The Champions – Queen

Oorspronkelijk was de single in 1977 terug de vinden op het album News of the World. Tegenwoordig op 1 van de vele verzamelaars. En niet zomaar een single, de flip We Will Rock You heeft ook eeuwigheidswaarde. Voor de verzamelaars, er verscheen in 1992 een live cd-single. Zowaar ook met een notering in de Top 40. Gaan we: We are the champions, my friends, And we'll keep on fighting till the end, We are the champions, We are the champions, No time for losers, 'Cause we are the champions of the World (en nu juichen).

You'll Never Walk Alone - Gerry & the Pacemakers

Op zichzelf al een klassieker, het nummer stamt uit 1945 als onderdeel van de musical Carousel. De versie van Gerry werd in 1963 uitgebracht, ver voor onze Top 40. Maar je vindt hem toch terug in ons Hitdossier omdat het opnieuw een (redelijke) hit werd in 1995. Nou, we waren al lekker bezig met Queen, gaan we weer: Walk on, walk on, with hope in your heart, And you'll never walk alone, You'll never walk alone, You'll never walk alone (en galmen!).

André Hazes – Bloed, Zweet en Tranen

Van het album Strijdlustig afkomstig, op single uitgebracht in 2002 en een dikke hit. Toch? Niet? Nee, deze single heeft nooit de Top 40 bereikt, ook niet de Tip. Wel in de uitvoering van René Froger ergens in 2008. Een (net geen) Top 10 hit. Ondanks dat, de stembanden zijn nog warm, komt ie: Met bloed, zweet en tranen, Zei ik: "Rot hier nu maar op!", Met bloed, zweet en tranen, Zei ik: "Vrienden, dag vrienden, de koek is op". (Wel beetje een Ajax nummer horen we iemand fluisteren).

Feyenoord! - Het Komplete 1e Elftal Van Feyenoord

Pakken we voor Feyenoord de single uit 1970 waarop het gehele elftal niet alleen lekker bleek te voetballen, maar ook heel fijn kon zingen. En dat was niet zomaar een elftal, maar winnaar van de Europacup 1. Da’s de Champions League voor de jongeren onder ons. Dat dus. Mooi, laatste nummer voor vandaag en dan met bier en chips klaarzitten voor de buis: Wat is dat voor een club, Die club uit Rotterdam, Daar aan de Maas bij Brienenoord, Dat is Feyenoord! (3-3 gokken we)