El Top 4 se va de vacaciones

- Top 4

 Julio Iglesias Enrique Iglesias Los Del Rio Juanes
El Top 4 se va de vacaciones

Muziek uit Spanje. Alweer augustus. Dan wordt het tijd om naar de wat zuidelijker landen te kijken. Spanje, altijd goed weer, paella en wijn. Kortom prima. In het naseizoen komen vanzelfsprekend de ietwat ouderen richting het zuiden, dus pakken we ook wat klassiekers van Spaanse bodem op. Gegarandeerd te horen in de restaurants van Benidorm. Iets minder in die van Ibiza.

Julio Iglesias – Un Canto A Calicia

De doorbraak in Nederland voor Julio en direct de nummer 1 van het jaar 1972. We kenden hem al een beetje van de Spaanse bijdrage aan het Eurovisie Songfestival. Een beetje, want Gwendolyne bracht het niet verder dan een 14de plek. Rond Julio was een pracht van een verhaal, hij was ook voetballer bij Real Madrid. Jawel, maar iets aangescherpt was ie keeper bij Real Madrid Castilla in de Segunda División. Klinkt toch net iets anders. Wereldhit dat wel.


Los del Rio - Macarena

Oei, dat dansje. Dat krijgen we er nooit meer uit natuurlijk. Verantwoordelijk zijn Rafael en Antonio. 1 hit en genoeg werk voor de rest van het leven. Was bepaald niet hun eerste activiteit op platengebied, hadden al een hele serie opgenomen na hun debuut in 1967 met Luces de Sevilla. Klein beetje uitmelken, zover nog nodig, werd bereikt met de Christmas-versie van Macarena, tipje. De originele versie stond een paar weken genoteerd in 1993, de nummer 1 hit (en hit van het jaar 1996) was de Bayside Boys Remix. En nu niet je device aanzetten bij het zwembad.

Juanes - La Camisa Negra

Komt uit Columbia vandaan, maar dit is toch fraai Spaans. Bereikt in 2006 een 2de plek in de Top 40 en we zijn Juanes vaker tegengekomen, met A Dios Le Pido (1 in Spanje) en het duet met Nelly Furtado Te Busque. In Spanje scoorde hij nog een handvol nummer 1 hits, de kans dat je hem hoort tijdens je hapje op de boulevard is dus behoorlijk.

Enrique Iglesias - Bailamos

De zoon van. Tja, dan heb je een voordeel. Even tenminste. Want met meer dan 25 nummer 1 hits in Latin charts is dat wel vergeten. Paar van die tracks pikten wij ook op, zoals Hero, El Perdon en Could I Have This Kiss Forever. Enige vraag die overblijft, kan hij wel voetballen? Geen idee, maar hij treedt wel op in hele grote stadions. Da’s ook wat waard.