Οι Top 4 κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

- Top 4

 Trio Hellenique
Οι Top 4 κάνουν διακοπές στην Ελλάδα  29 juli

Oftewel muziek uit Griekenland. Kunnen we best de actuele hits oppakken, maar zoals je waarschijnlijk zelf ervaren hebt, de Grieken kennen hun klassiekers. Ouzo, tzatziki en de Sirtaki. Kijken wij ook naar een paar klassiekers, die je met wat geluk (en niet eens veel) te horen krijgt tijdens je etentje op de boulevard.

Stavento & Ivi Adamou - Gia Sena

Dikke top 10 hit in het najaar van 2021, zowel in Griekenland als ook in Bulgarije. Hadden jaar eerder ook gescoord met San Erthi I Mera. Ivi komt uit Griekse deel van Cyprus vandaan.

Eleni Foureira - Aeraki

Eleni brengt al muziek uit sinds 2010. En je kunt haar kennen, ze deed mee aan het Eurovisie Songfestival in 2018 met Fuego. Dit Aeraki bereikte vorig jaar de nummer 1 positie in de Griekse lijsten. Niet voor de 1ste keer, met Mporei, Loquita, Fuego, Carmela en Tomane stond ze daar ook al 5 keer.

Konstantinos Argiros - Eleftheros

Doorgebroken na een talentenjacht op tv. Inmiddels heeft hij 4 nummer 1 hits op zak en 6 albums uitgebracht. Dit Eleftheros is de huidige nummer 1 hit in Griekenland, dus die kan je niet missen.

Trio Hellenique – La Danse De Zorba

Van de hand van Mikis Theodorakis. De sirtaki. Stamt niet uit de Griekse oudheid, maar uit een film die in 1964 in zwart-wit te zien was in de bioscoop. Compleet met het gooien van borden? Vast wel, Griekse traditie. Deze single stond vanaf de zomer van 1965 tot het volgende voorjaar in de Top 40. Of zoals de Grieken zeggen: hoppa.