Top 4: Club 27

- Top 4

 Janis Joplin Amy Winehouse

De 27 club. Zo wordt de groep van beroemde muzikanten die op hun 27e zijn overleden genoemd. Het begon allemaal rond 1970 toen vrij snel achter elkaar Brain Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden.

Door het overlijden van Kurt Cobain in 1994 kwam het idee van 27 club. Het zijn allemaal artiesten die invloedrijk zijn geweest in de muziekwereld en een levenstijl hadden die gekenmerkt werd door veel drugs-en alcoholgebruik. 

Janis werd op 4 oktober 1970 dood aangetroffen in haar hotelkamer. Doodsoorzaak: overdosis heroïne. Jim Morrison liet het leven op 3 juli 1971. Zijn doodsoorzaak is nooit helemaal opgehelderd, maar het was waarschijnlijk een combinatie van een overdosis drugs en inwendige lichamelijke kwalen. Kurt Cobain werd in april 1994 dood in zijn huis gevonden met een hagelgeweer en zelfmoordbrief naast zich. De doodsoorzaak is volgens de autopsierapport een "zichzelf toegebrachte schotwond aan het hoofd", maar toch gelooft niet iedereen dat. Op 23 juli 2011 werd Amy Winehouse door haar lijfwacht gevonden in haar slaapkamer. Na verschillende onderzoeken werd uiteindelijk bekendgemaakt dat ze was overleden aan een alcoholvergiftiging. Triest om zo jong het leven te laten. Ze hebben voor ons wel een mooie erfenis aan muziek achtergelaten.

1 ME AND BOBBY MCGEE- janis joplin

2 LIGHT MY FIRE- jim morrison

3 SMELLS LIKE TEEN SPIRIT- kurt cobain

4 VALERIE- amy winehouse