Top 4 – De cadeaufolder (part 2): The Rolling Stones

- Top 4

 The Rolling Stones
Top 4 – De cadeaufolder (part 2): The Rolling Stones

Alweer aardig op weg naar december, cadeaumaand bij uitstek. En dat kun je ook merken bij je platenboer (fysiek en/of digitaal), er komen weer fraaie boxen uit op zowel LP als CD van de grote namen. Vandaag kijken we naar Tattoo You. Inmiddels alweer 40 jaar geleden uitgebracht en zie daar, een speciale uitgave met bonus tracks en een live-album. Totaal 4 cd’s. Voeg er nog een picture disc bij en geheel kan zo op de verlanglijst. Pakken we de singles op.

Start Me Up

In ruwe vorm een reggae nummer, werd aan de kant geschoven en zou uiteindelijk zijn definitieve vorm vinden in 1981.Wordt een grote hit aan beide kanten van de plas, bij ons piekt de single op nummer 9. In de nieuwe box vindt je ook een alternatieve versie van dit nummer. De flip No Use in Crying staat op het originele album.

Hang Fire / Neighbours

Hit in Amerika, niet als single verschenen in de UK. Ook de flip Neighbours mocht redelijke airplay ontvangen en zie daar, er verscheen ook een video van.

Waiting on a Friend

Tweede hit single van het album in Nederland. Ook deze bereikt een 9de plek. Oorsprong van het nummer is al ergens begin jaren 70.

Little T&A

B-kant van Waiting For A Friend. Was al bestemd voor Emotional Rescue, maar alsnog, in gewijzigde vorm, een plek gekregen op Tattoo You.