Top 4: De nazomer van de jaren 60

- Top 4

 The Beach Boys David Lee Roth Scott McKenzie Heintje Shocking Blue
Top 4: De nazomer van de jaren 60

Hadden we vorige week keurig de serie The Summer Of afgesloten, bleek dat we een weekje lekker weer voor op het strand zouden krijgen. Ahh, dan doen we niet moeilijk, plakken we er nog een paar afleveringen bij, random een aantal singles uit de nazomer van de jaren 60.

Beach Boys - California Girls

Track van Summer Days (And Summer Nights!!) Klassieker, een Top 3 notering in Amerika. Wij snapten er niet zo veel van, want hij bleef steken op 28 in de Top 40. Een paar jaren later kwam er nog een heel fijne cover uit.

Shocking Blue – Venus

Het verhaal ken je, in 1ste instantie een behoorlijke hit, maar na het succes in Amerika krijgt ie pas echt de status van klassieker. En daarmee terug te vinden in elke jukebox eind jaren 60. Vraag is natuurlijk of ze in de strandtenten ook jukeboxen hadden staan, mogelijk wat lastig met dat zand. Hot Sand.

Heintje - Ich Bau' Dir Ein Schloss

Stonden onze oosterburen bekend om. Een kuil en eventueel nog een zandkasteel erbij. Geen idee of dat de inspiratie voor Heintje was. Maar voor het gemak in het Duits gezongen. Hit in de zomer van 1968.

Scott McKenzie - San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)

Flowerpower in de zomer van 67. Je weet wel. Dit is met afstand de plaat die alles in zich had. En dat merk je op menig zomermarktje, als er een kraampje staat met van die grijsgedraaide, kromme singletjes voor 2 hele euro’s per stuk (dat is de prijs waarvoor je deze in 1967 nieuw kocht) dan ligt ie daar tussen. Clip geeft een voortreffelijk tijdsbeeld.