Top 4 – De puzzel

- Top 4

 Radiohead The Rolling Stones Jigsaw ((GBR)) Jigsaw ((NLD))
Top 4 – De puzzel

De donkere dagen voor kerst. Dan ga je toch op zoek naar wat andere vrijetijdsbestedingen. Zoals het puzzelen. Van die dozen met enorm veel kleine stukjes en het doel om een fraaie foto met enorm veel lucht (in exact dezelfde kleur) en groen gras (in exact …) in elkaar te zetten. Op dat ene stukje na dat de hond heeft opgegeten. Dat dus. Inspirerend voor menig artiest.

1. Sky High – Jigsaw

Het bandje Jigsaw uit de UK kent een aantal Top 40 hits. Waarvan dit Sky High een redelijke Top 40 hit was in 1975. Aan de andere kant van de plas zelfs een Top 10 notering. Was te horen in de kungfu film The Man from Hong Kong.

2. Japie (Ligt Te Dutten Op De Stoep) – Jigsaw

Populaire bandnaam. Dit tekstueel meesterwerkje staat op naam van de Nederlandse versie. Komt nog een singletje uit – Judy – en dat is het wel.

3. Jigsaw Puzzle – The Rolling Stones

Track van het album Beggars Banquet uit 1969. Niet de meest bekende, volgens de experts hebben de Stones het ook nooit op hun concerten gespeeld.

4. Jigsaw Falling into Place – Radiohead

Komt van het album In Rainbows. Jigsaw werd gekozen als eerste single. Bereikt een bescheiden notering in de UK. Hebben we gemist en da’s jammer, want de cd-single bevatte nog 2 live-tracks. Kwam ook een vinyl single op de markt, met zowaar nog een andere live-track.