Top 4: Kerst/nieuwjaar nummer 1 awards

- Top 4

 Elton John Tiësto Tones And I
Top 4: Kerst/nieuwjaar nummer 1 awards

De Christmas Number One, daar maken wij ons lang niet zo druk om als aan de andere kant van de plas. Speciale tracks en goed getimede marketing moeten we ervoor zorgen dat menig artiest eeuwigheidswaarde krijgt met de 1ste plek tijdens de kerst. In deze Top 4 een aantal kerst/nieuwjaar nummer 1 hits.

LadBaby - Food Aid

Maar eerst nog even kijken naar de kersthype in de UK. Uitgebracht halverwege december en in de roos. Een hele week, want daarna stond Last Christmas, inderdaad Wham! bovenaan. Bijzonder? Euh..ja.

Tiësto - The Business

In 2021 hadden we ook een echt kerstplaatje bovenaan de lijst. Ed Sheeran en Elton John, die we ook terugzien in de clip van LadBaby. Een jaar verder terug is de nummer 1 award voor Tiësto. Opvallend genoeg zijn 1ste nummer 1 hit, Traffic bleef steken op 2 in 2003 en ook In The Dark een jaar of 4 later piekte op een 2de plek.

Tones And I - Dance Monkey

Nummer 1 hit, midden in de zomer. Maar dan wel in Australië. Bij ons lijstaanvoerder met de kerst/jaarwisseling van 2019-2020. In 2020 volgen nog 2 kleine hits, maar de belangstelling begint langzaam maar zeker weg te zakken voor Toni.

Davina Michelle - Duurt Te Lang

Twee jaar voor deze nummer 1 hit nog volop aanwezig in de talentenjacht Idols en in 2018 neemt ze deel aan Beste Zangers. En met deze hitsingle als resultaat. Helaas niet op cd-single uitgebracht, maar als je deze track toch fysiek wilt hebben, bij je platenboer ligt ie klaar, de 3cd Top 40 Hitdossier Nederpop.