Top 4: Opgevallen! week 10

- Top 4

 Geri Halliwell Katy Perry André Hazes Billie Eilish
Billie Eilish 2019

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Billie Eilish

Eergisteren was het Internationale Vrouwendag. Over de wereld werd stilgestaan bij vrouwenrechten en -empancipatie. Als we naar de top 10 van de huidige Top 40 kijken, dan komen we daarin vijf hits tegen waarop een vrouw te horen is. Op heel veel andere gebieden kan de situatie met betrekking tot de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen echter nog een stuk beter. Voor streamingdienst Spotify was Internationale Vrouwendag een aanleiding om een top 10 te publiceren van de meest gestreamde vrouwelijke artiesten ter wereld van dit moment. Dit lijstje wordt aangevoerd door Billie Eilish. Zij is niet alleen de meest gestreamde vrouw van januari en februari, zij overtreft zelfs al haar mannelijke collega's. De rest van de top 10 ziet er als volgt uit: 2. Taylor Swift, 3. Ariana Grande, 4. Halsey, 5. Camila Cabello, 6. Selena Gomez, 7. Dua Lipa, 8. Nicki Minaj, 9. Karol G en 10. Tones And I. In de top 10 van meest gestreamde vrouwen in Nederland over dezelfde periode staat Billie Eilish eveneens op de eerste plaats, gevolgd door 2. Maan, 3. Camila Cabello, 4. Dua Lipa, 5. Emma Heesters, 6. Selena Gomez, 7. Tabitha, 8. Ariana Grande, 9. Tones And I en 10. Halsey. En ook in deze rubriek verdient de 18-jarige popsensatie deze week de eerste plaats.

2 (--) Katy Perry

Een videoclip is niet alleen handig om je nieuwe liedje te promoten. Je kunt hem ook prima gebruiken om heugelijk nieuws met je fans te delen. Dat moet Katy Perry gedacht hebben toen ze video voor haar nieuwste single Never Worn White opnam. Aan het einde van de clip toont ze namelijk haar zwangerschapsbuikje. Met deze onthulling valt er een last van haar schouders nadat de 55-jarige zangeres wekenlang geheim heeft gehouden dat ze in de zomer haar eerste kindje verwacht. De vader is de 43-jarige Britse acteur Orlando Bloom, met wie Katy Perry sinds Valentijndsdag 2019 verloofd is. Aan hem is Never Worn White dan ook gericht. Orlando Bloom heeft al een 9-jarige zoon uit een eerder huwelijk. Katy Perry was van oktober 2010 tot december 2011 al ooit veertien maanden getrouwd met de Britse komiek Russell Brand. Het is trouwens niet de eerste keer dat een artiest een videoclip gebruikt om goed nieuws met de wereld te delen. Zo waren Famke Louise en Ronnie Flex eind 2018 bijvoorbeeld zoenend te zien aan het einde van de video van hun kersthit Alleen Door Jou, waarmee ze de geruchten dat de twee een stelletje zouden zijn, bevestigden.

3 (--) André Hazes

Afgelopen vrijdag ging in de Amsterdamse Ziggo Dome de achtste editie van Holland Zingt Hazes van start. Tijdens dit evenement zingen bekende Nederlandse artiesten samen met het publiek bijna drie uur bekende en minder bekende nummers uit het repertoire van de in 2004 overleden volkszanger. Naast de debuterende Miss Montreal bestaat de line-up van dit jaar uit Jeroen Van Der Boom, Gerard Joling, Samantha Steenwijk, Danny De Munk, Glennis Grace, Peter Beense en natuurlijk Roxeanne en André Hazes Jr. Uiteraard komen hits als Ik Meen 't, Blijf Bij Mij, De Vlieger en Geef Mij Je Angst voorbij, maar het hoogtepunt was ongetwijfeld het postuum duet tussen Roxeanne en André Hazes. Zij zingen samen het nummer Sorry, dat oorpsronkelijk in 1991 op Andrés album Samen verscheen en hij in 1994 als duet zong met Lisa Boray tijdens zijn jubileumconcert. In tegenstelling tot het hologram dat in 2019 tijdens Holland Zingt Hazes werd gebruikt, wordt nu een video vertoond uit het jubileumconcert van 1994 waarin met behulp van videotechnieken Lisa Boray is vervangen door Roxeanne Hazes. Eind vorige maand is het duet van André en Roxeanne al op single uitgebracht en mogelijk wordt het binnenkort de achtste postume Top 40-hit voor André. Komende vrijdag en zaterdag vinden de laatste twee Holland Zingt Hazes-concerten van dit jaar plaats, maar voor wie geen kaarten heeft: geen nood. Inmiddels is bevestigd dat Holland Zingt Hazes in 2021 weer terugkeert naar de Ziggo Dome.

4 (--) Geri Halliwell

Komend weekeinde gaat er weer nieuw seizoen van de formule 1 van start. Net als vorige week heeft de nummer 4 in dit overzicht weer iets te maken met de hoogste tak van autosport. Eind vorige maand verscheen namelijk het tweede seizoen van Formula 1: Drive To Survive op Netflix. Deze documentaireserie geeft een beeld van het reilen en zeilen achter de schermen bij de formule 1-teams. Voor Nederlandse kijkers is met name de vijfde aflevering Great Expectations interessant, omdat daarin het Red Bull-team van Max Verstappen centraal staat. De aflevering focust met name op de persoonlijke strijd van Pierre Gascy, die moet concurreren met een sterkere teamgenoot en uiteindelijk zijn plekje in het team verliest. De serie is een waar genot voor Formule 1-fans, maar in deze aflevering duikt er ook voor Top 40-fans een bekend gezicht op. Die begint namelijk aan de ontbijttafel van Red Bull-teambaas Christian Horner en daar zien we 'Ginger Spice' Geri Halliwell, met wie Christian sinds 2015 getrouwd is. Zij hebben samen een zoon en beiden een dochter uit een eerdere relatie. Later in de aflevering zien we nog hoe Christian zijn echtgenote helpt bij het oefenen van haar dansje bij het liedje Stop. Zij trok op dat moment met de Spice Girls door Groot-Britannië met hun Spice World-tournee. Als je goed oplet, zie je Geri Halliwell hieronder ook voorbijkomen in de trailer van de serie.

(Foto: Lars Crommelinck)