Top 4: Opgevallen! week 13

- Top 4

 Freddie Mercury Queen Trijntje Oosterhuis Snelle
Top 4: Opgevallen! week 13

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Freddie Mercury

2 (--) Queen

De Belgen zijn ons weer eens voor. Op de Vlaamse zender Play4 was zaterdag voor de eerste keer de film Bohemian Rhapsody te zien. In Nederland werd de film tijdens de eerste lockdown wel vertoond op Film1 - dat toentertijd bij verschillende televisieaanbieders gratis toegankelijk was - maar op de eerste vertoning op de reguliere televisie moeten we nog even wachten. Nog twee dagen om precies te zijn. Net5 heeft de uitzendrechten namelijk aangekocht en donderdag om 20:30 uur zal Bohemian Rhapsody op die zender te zien zijn. Het valt dan ook te verwachten dat Freddie Mercury en Queen deze top 4 volgende week opnieuw domineren. De laatste keer dat de zanger en zijn band de nummer 1- en 2-positie in deze rubriek bezetten, was in januari 2019, toen de film nog volop in de bioscopen draaide. Ook daarna hebben beide acts nog een paar keer samen in deze top 4 gestaan en dat had dan bijna altijd Bohemian Rhapsody te maken.

3 (--) Trijntje Oosterhuis

Op Witte Donderdag werd In Roermond The Passion opgevoerd. Eindelijk, want in 2020 zou dit evenement daar eigenlijk al hebben plaatsgevonden, maar dat werd toen afgelast vanwege de coronacrisis. Dit jaar kon de muzikale hervertelling van de lijdensweg van Jezus Christus wel doorgaan, weliswaar zonder publiek op het Munsterplein. Met bijna 2,6 miljoen kijkers werd The Passion het best bekeken programma van de dag. De hoofdrollen werd vertolkt door Freek Bartels (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria), Leo Alkemade (Petrus) en Rob Dekay (Judas). Het bijzondere aan deze elfde editie van The Passion was dat er voor het eerst speciaal voor het evenement anderstalige liedjes naar het Nederlands vertaald werden. Zo maakte Rob Dekay veel indruk met een Nederlandstalige versie van Human van Rag'n'Bone Man en Trijntje Oosterhuis met Eric Claptons Tears In Heaven. Deze vertalingen werden geschreven door Remco Veldhuis.

4 (--) Snelle

We besluiten deze top 4 met Snelle. Er is veel nieuws over de rapper-zanger en helaas niet alleen maar goed nieuws. Zijn management heeft laten weten dat de afgelopen twee jaar erg druk voor hem zijn geweest en dat hij op advies van zijn huisarts een tijdje rust neemt. De rest is gelukkig wel allemaal goed nieuws. Zo was hij vrijdag voor het eerst te zien in zijn nieuwe rol als coach bij The Voice Kids, waar hij de vrijgekomen plek van Anouk inneemt. Met de 14-jarige Marc Floor uit Apeldoorn kreeg hij meteen een potentiële winnaar in zijn team. De eerste afleveringen van het tiende seizoen zijn al opgenomen, dus de komende weken zal Snelle gewoon te zien blijven. Snellefans zullen sowieso niets tekort komen, want op 16 april gaat op Netflix de documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten in première. En terwijl hij samen met Maan met Blijven Slapen nog stevig de Top 40 aanvoert, verscheen vorige week zijn nieuwe video: Limonade.

(Foto: Carl Lender / Flickr / Queen / CC BY 2.0)