Top 4: Opgevallen! week 15

- Top 4

 André Hazes Lady Gaga Frank Boeijen Groep Snelle
Top 4: Opgevallen! week 15

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) André Hazes

Op 30 juni zou André Hazes 70 jaar geworden zijn. Daarom zendt AVROTROS tot en met 5 mei de vierdelige documentaireserie Kleine Jongen: Het Echte Leven Van André Hazes uit. Afgelopen woensdag keken er meer dan 800.000 mensen op NPO 3 naar de eerste aflevering. De serie bestaat voor een groot deel nooit eerder vertoonde homevideo-opnames uit het privéarchief van de familie Hazes. Deze beelden leidden afgelopen week nog tot een relletje. Dochter Roxeanne Hazes, die in tegenstelling tot haar moeder en haar broer niet heeft meegewerkt aan deze serie, gaf te kennen dat ze niet blij was dat dit videomateriaal nu op straat ligt. Volgens AVROTROS zijn bepaalde beelden inmiddels verwijderd. Morgen wordt de tweede aflevering uitgezonden. Wie niet zo lang wil wachten kan deze aflevering nu al bekijken op NPO Plus.

2 (4) Lady Gaga

Net als vorige week zorgt de Greatest Hits-filmmaand op Net5 voor een notering in deze top 4. De Nederlandse televisiepremière van A Star Is Born trok 361.000 kijkers. De film werd in 2018 genomineerd voor maar liefst acht Oscars, waaronder die voor de acteerprestaties van de hoofdrolspelers Lady Gaga en Bradley Cooper. De enige nominatie die de film uiteindelijk wist te verzilveren, was die voor beste originele filmlied. Die ging naar het duet Shallow. Dat nummer bereikte in maart 2019 de vijfde plaats in de Top 40 en stond meer dan een halfjaar in de lijst. Daarmee werd het de op een na grootste Oscarwinnende filmhit uit de Top 40-geschiedenis na My Heart Will Go On van Céline Dion. Overmorgen zendt Net5 de film Yesterday uit, een romantische komedie over een jonge muzikant die als enige ter wereld de liedjes van The Beatles blijkt te kennen. Volgende week een plekje voor The Beatles vrijhouden in deze rubriek?

3 (--) Frank Boeijen

Frank Boeijen was afgelopen zaterdag te gast is het programma Sterren Op Het Doek van Omroep MAX. Terwijl de 63-jarige zanger in het Amsterdamse hotel De Goudfazant poseerde voor drie kunstenaars, sprak hij met presentator Özcan Akyol onder andere over zijn jeugd en het omgaan met zijn bekendheid in de jaren 80. Daarnaast kwam Franks debuuthit Linda uit 1983 ter sprake, waarover de zanger onthulde dat hij eigenlijk ontevreden was over het refrein. Hoewel Frank aan het begin van de uitzending bekende dat hij niet zo van de hyperrealistische kunst was, ging hij uiteindelijk toch met de hyperrealistische potloodtekening van kunstenares Yvette Bavelaar naar huis. Daarin herkende hij de oogopslag van zijn vader. Op de andere twee portretten kan nog tot vrijdag worden geboden. De opbrengst van de veiling gaat naar KiKa.

4 (--) Snelle

Twee jaar geleden werkte hij nog als nachtportier in een hotel in Apeldoorn, maar nu behoort hij tot de populairste artiesten van ons land. Terwijl Snelle voor de vierde week op nummer 1 staat met zijn vierde nummer 1-hit Blijven Slapen is op Netflix de documentaire Snelle: Zonder Jas Naar Buiten verschenen. Daarin krijgen we een beeld van hoe het leven van de 25-jarige rapper-zanger er de afgelopen twee jaar heeft uitgezien en wat voor impact zijn plotselinge beroemdheid en de coronacrisis op zijn leven en carrière hebben gehad. Aan het woord komen onder anderen zijn familie, zijn vriendin en verschillende artiesten waarmee hij samengewerkt, zoals Maan, Suzan & Freek en Paul De Munnik. Bovendien is er een grote rol weggelegd voor zijn vrienden Tristan, Hidde, Clee en Omar, die inmiddels allemaal voor hem werken in functies als producer, manager, dj en tourmanager. Met name voor de fans in deze film meer dan de moeite waard.

(Foto: Rob Bogaerts, Nationaal Archief / Anefo)