Top 4: Opgevallen! week 29

- Top 4

 Elvis Presley Kim 'Kay Jennifer Lopez Ed Sheeran
Top 4: Opgevallen! week 29

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Elvis Presley

"Hij was geen racist." Dat verklaarde Priscilla Presley vorige week over Elvis in een televisie-interview. Ze reageerde op jarenlange beschuldigingen van journalisten en muzikanten die vinden dat de zanger zich schuldig heeft gemaakt aan culturele toe-eigening en racisme. Het interview was naar aanleiding van de film Elvis, waarin zij ook zelf geportretteerd wordt. De ex-vrouw van Elvis en hun dochter Lisa Marie waren erg onder de indruk van de film en acteerprestaties van Austin Butler. Helaas was er vorige week ook minder goed nieuws omtrent de film. Donderdag werd de 44-jarige Shonka Dukureh dood in haar huis gevonden. Zij speelde in Elvis de rol van Willie Mae “Big Mama” Thornton, de blueszangeres die het nummer Hound Dog begin jaren 50 voor het eerst op plaat zette. De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar de politie gaat uit van een natuurlijke dood.

2 (--) Kim 'Kay

Het gaat niet goed met Kim 'Kay. De Vlaamse zangeres, die in 1998 een bescheiden zomerhitje scoorde met het vrolijke Lilali, kampt al jaren met gezondheidsproblemen. Anderhalve week geleden kwam ze in het nieuws, omdat haar 18-jarige zoon Julien samen met twee andere dealers veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 8000 euro boete wegens drugshandel. Hoewel ze de afgelopen jaren teruggetrokken leeft en nauwelijks interviews heeft gegeven, heeft ze zich in een interview met Het Nieuwsblad nu toch uitgelaten over de situatie. Ze geeft aan dat Julien de laatste jaren veel te zacht is aangepakt, maar dat ze nog steeds van hem houdt. Julien werd rond 2006 op 2-jarige leeftijd door Kim 'Kay en haar toenmalige echtgenoot geadopteerd uit Kazachstan. De opvoeding van Julien is echter voor een groot deel aan Kim voorbijgegaan. Ze overleefde borstkanker, maar liep na een reeks operaties zenuwschade en botontkalking op, waardoor ze al tien jaar bedlegerig is. De laatste vier jaar is ze zelfs helemaal niet meer uit bed geweest, verklaart ze in het Nieuwsblad.

3 (--) Jennifer Lopez

Gelukkig hebben we ook nog wat positiever nieuws. Jennifer Lopez gaat voortaan door het leven als Jennifer Affleck. Zaterdag 16 trad ze in Las Vegas in het huwelijk met Ben Affleck, met wie ze sinds april verloofd was. Het huwelijk was vooraf niet aangekondigd. Jennifer maakte het nieuws een dag later bekend met een foto op Instagram, waarop duidelijk haar trouwring is te zien. Momenteel is het kersverse echtpaar op huwelijksreis is Parijs, waar afgelopen zondag ook de 53e verjaardag van JLo werd gevierd. Ben en Jennifer hadden tussen 2002 en 2004 ook al een relatie, maar ondanks een verloving kwam het destijds niet tot een huwelijk. Voor Jennifer is dit haar vierde huwelijk. Ze was eerder getrouwd met Ojani Noa (1997-1998), Cris Judd (2001-2003) en Marc Anthony (2004-2014). Ben Affleck was één keer eerder getrouwd. Tussen 2005 en 2018 vormde hij een echtpaar met Jennifer Garner.

4 (--) Ed Sheeran

We besluiten deze top 4 met Ed Sheeran. Anderhalve week gaf de sympathieke zanger twee concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, maar kwam toen net wat tekort voor een notering in deze rubriek. Dat maken we deze week goed. Afgelopen weekend streek hij met +–=÷x Tour (Mathematics Tour) namelijk neer in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De vrijdag daarvoor verraste hij de Belgen al met een spontaan karaokefeestje in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane, waar hij onder andere Dancing Queen, Mambo No. 5 en zijn eigen Shape Of You ten gehore bracht. Ten slotte verscheen op vrijdag een nieuwe track van Ed Sheeran. Samen met de Amerikaanse rapper Russ heeft hij het nummer Are You Entertained uitgebracht. Wordt dit binnenkort de 28e Top 40-hit voor de 31-jarige zanger?