Top 4: Opgevallen! week 39

- Top 4

 Tim Akkerman Waylon André Hazes
André Hazes 2001

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (3) André Hazes

André Hazes stijgt van nummer 3 naar 1 in deze rubriek. Vorige week maandag was het precies 15 jaar geleden dat de legendarische volkszanger in een ziekenhuis in Woerden overleed aan een hartstilstand. André, die tijdens zijn leven nooit een nummer 1-hit had gescoord, pakte na zijn overlijden direct zijn eerste nummer 1-hit met Zij Gelooft In Mij. Drie jaar later zouden er nog twee postume nummer 1-hits volgen. Inmiddels zijn we 15 jaar verder, maar André Hazes is nog altijd ongekend populiair. En dat onder alle lagen van de bevolking. Dat blijkt onder meer uit het succes van de concertreeks, die in maart 2020 alweer aan zijn achtste editie toe is. De allertrouwste fans van de zanger trokken vorige week maandag naar de Albert Cuypstraat in Amsterdam, waar sinds 2005 een standbeeld van André Hazes staat.

2 (--) The Beatles

Het overlijden van André Hazes was niet het enige dat vorige week herdacht werd. Het was donderdag precies 50 jaar geleden dat het album Abbey Road van The Beatles uitkwam. Hoewel Let It Be 7½ maand later uitkwam, is Abbey Road het laatste album dat The Beatles met z'n vieren hebben opgenomen. Het album met de iconische zebrapadhoes leverde slechts één Top 40-hit op. Come Together bereikte in november 1969 de vierde plaats. Daarnaast zijn de B-kant Something en Here Comes The Sun, beide geschreven en gezongen door George Harrison, uitgegroeid tot klassiekers. Van dat laatste nummer is vorige week een videoclip verschenen op het officiële YouTubekanaal van de groep. Dit ter promotie van de verschillende 50th Anniversary Editions van het album, vol met nieuwe mixes, demo's en outtakes.

3 (--) Waylon

Waylon was vorige week dinsdag te gast is het programma Sterren Op Het Doek van Omroep MAX. Terwijl de 39-jarige zanger poseerde voor drie kunstenaars, sprak hij met presentator Özcan Akyol over zijn jeugd en over het vaderschap. In het interview bekende hij dat hij vroeger weleens voor iemand drugs bezorgde bij kroegeigenaren om aan geld te komen. Waylon ziet zichzelf echter niet als een ex-dealer, maar als 'iemand die er alles aan heeft gedaan om te bereiken wat hij wilde'. Aan het eind van de uitzending ging onze nationale outlaw naar huis met het schilderij van kunstenaar Cor Lap. De andere twee schilderijen werden geveild voor het goede doel en brachten elk meer dan 3.000 euro op. De opbrengst gaat naar de Bobby & Robine Foundation, ten bate van twee kinderen met de zeldzame stofwisselingsziekte CLN2.

4 (--) Tim Akkerman

Het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdagavond was opnieuw Beste Zangers van de AVROTROS. In de recentste aflevering stond YouTubezangeres Emma Heesters centraal. Zodoende kregen we een avond vol covers van covers. Floor Jansen bracht een bijzondere 'kleine' uitvoering van Shallow, maar het meest werd Emma toch geraakt door Samatha Steenwijks vertolking van Geloof In Jezelf uit de musical The Wiz. Van de drie deelnemers met een Top 40-verleden maakte Tim Akkerman de meeste emoties los. Met zijn 'vertimmerde' uitvoering van Let Me Love You van DJ Snake feat. Justin Bieber wist hij Emma tot tranen toe te roeren. Volgende week zal de ex-Di-Rect-zanger zelf centraal staan in de voorlaatste aflevering van dit seizoen. Het is dus niet onmogelijk dat Tim volgende week opnieuw zijn opwachting maakt met een notering in deze top 4.

(Foto: BSR Agency)