Top 4: Opgevallen! week 40

- Top 4

 Joe Buck Dolly Dots Snollebollekes Jody
Top 4: Opgevallen! week 40

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Joe Buck

Donderdag stond Sjoerd de Buck, alias Joe Buck, centraal in de zesde aflevering van Beste Zangers. De 26-jarige zanger is vooral bekend van zijn nummer The Way You Take Time uit 2019. Dat nummer werd populair dankzij een supermarktreclame en bereikte aan het eind van dat jaar de eerste plaats in de Reclamemuziek Top 40. Vooralsnog is het het enige nummer waarmee hij in de Top 40 heeft gestaan. In Beste Zangers werd zijn hit vertolkt door Alides Hidding, die er een Fleetwood Mac-achtige versie van had gemaakt. Daarna werd het een emotionele aflevering voor de verlegen Zeeuw. Bij de optredens van Anneke van Giersbergen en Roel van Velzen wist hij het niet droog te houden. Anneke zong het liedje White Roses, dat Joe Buck schreef over Jeroen, de eerste zoon van zijn ouders, die overleed bij zijn geboorte. Roel zong dan weer een Nederlandse vertaling van het nummer Black, dat Sjoerd schreef over een moeizame relatie die hij achter de rug heeft. Dit optreden raakte hem uiteindelijk het meest. Tot besluit werd geproost op Roel van Velzen, die in 2019 zelf een moeizame relatie met een scheiding beëindigde.

2 (--) Dolly Dots

Anderhalf jaar geleden riepen we het ook al: "De Dolly Dots zijn terug!" Helaas gooide een wereldwijde pandemie roet in het eten, maar inmiddels is het dan eindelijk zover. Sinds 28 september staan Angela, Angéla, Ester, Patty en Anita in het theater met Sisters On Tour, maar dat is nog niet alles. Vorige week brachten de dames zelfs een nieuwe single uit. Are You With Me kwam direct binnen in de Tipparade. En als klap op de vuurpijl werd op donderdag bekend dat de Dolly Dots hun eigen Symphonica In Rosso-concert krijgen, dat daarmee na vijf jaar ook een comeback gaat maken. De fans zullen nog wel even geduld moeten hebben, want het concert is pas op 14 december 2022. Dit zal dan tevens het definitieve afscheidsconcert van de groep zijn. Vrijdag waren de meiden te gast bij Koffietijd om over al hun nieuwe avonturen te praten. En wie zich wilde laten onderdompelen in hun jaren 80-hits kon zaterdagavond laat terecht op NPO 3. Daar werd namelijk de aflevering van Het Beste Van ... De Dolly Dots herhaald.

3 (--) Rob Kemps

Ook anderhalf jaar geleden: Rob Kemps bracht zijn boek Randverschijnselen uit. Daarin beschrijft hij de periode tussen 2010 en 2013, waarin hij in Parijs verbleef en veel tijd doorbracht op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise. Daar gaf hij destijds ook vrijwillig rondleidingen aan toeristen. Vrijdag konden we hem als zodanig in actie zien tijdens de laatste aflevering van Chansons! Samen met Matthijs van Nieuwkerk bezocht hij de graven van Yves Montand, Édith Piaf en Henri Salvador en wist hij een toerist moeiteloos naar het graf van Georges Moustaki te loodsen. Hopelijk komt er een tweede seizoen van het programma. Tot die kunnen we Rob Kemps nog in zijn andere hoedanigheden bewonderen: als presentator van The Wheel en natuurlijk als het gezicht van de Snollebollekes. Afgelopen weekend stond hij twee keer in een uitverkocht GelreDome. Deze week en in maart zijn er ook nog voorstellingen. Dan zal hij ongetwijfeld zijn nieuwe nummer Non Stop Vol D'r Op zingen, waarmee hij vorige week binnenkwam in de Tipparade.

4 (3) Jody Pijper

Jody Pijper stond vrijdag in de finale van The Voice Senior. Daarin zong ze het nummer Ohio van Crosby, Stills, Nash & Young. Helaas eindigde het Voice-avontuur daarna voor de 69-jarige zangeres. Haar coach Ilse DeLange koos ervoor om de laatste ronde in de gaan met de zingende loodgieter Hans Baltus, die met Sorry Seems To Be The Hardest Word een serieuzere kant van zichzelf probeerde te laten zien. De overwinning ging uiteindelijk naar de 62-jarige Phil Bee uit het team-Frans Bauer. Voor Jody Pijper was haar Voice-deelname trouwens niet haar eerste poging om via een televisietalentenjacht de status van sessie- en achtergrondzangeres te ontstijgen. In 1986 nam ze deel aan het Nationaal Songfestival met de liedjes Sam en Muziek. Daarmee eindigde ze toen op respectievelijk de 4e en de 6e plaats. Alles Heeft Ritme van Frizzle Sizzle en de twee liedjes van Dee Dee eindigden toen boven haar. Hopelijk heeft Jody's Voicedeelname wel tot gevolg dat ze vanaf nu meer erkend en vaker herkend zal worden.

(Foto: Omroep MAX / YouTube / Joe Buck - The Way You Take Time | DE MAX | NPO Radio 5 / CC BY 3.0)