Top 4: Opgevallen! week 45

- Top 4

 Vader Abraham Hans De Booij Aaron Carter Ronnie Flex
Top 4: Opgevallen! week 45

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Pierre Kartner

Het grootste Top 40-nieuws van afgelopen week is zonder twijfel het overlijden van Pierre Kartner. Als zijn alter ego Vader Abraham scoorde hij tussen 1971 en 1998 maar liefst 43 hits en daarmee behoorde hij tot het selecte groepje artiesten die zoveel hits hebben dat ze hun eigen Top 40 kunnen vullen. En dan tellen we de hits die hij schreef en produceerde voor andere zangers en zangeressen nog niet eens mee. Op die manier was hij verantwoordelijk voor zo'n honderd Top 40-hits. De succesvolste veertig hebben we op een rij gezet in een speciale Pierre Kartner-top 40. Zijn grootste hit als producer was Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry en De Rekels. Als zanger had hij (ook internationaal) het meeste succes met 't Smurfenlied, dat hij ook in andere talen de wereldwijde hitlijsten in zong. Pierre Kartner overleed op dinsdag 8 november, maar de familie besloot het overlijden pas na zijn begrafenis, op vrijdag, bekend te maken. Hij laat zijn echtgenote Annie en zoon Walter achter. Pierre was 87 jaar.

2 (--) Hans De Booij

Het seizoen waarin we lekker kunnen raden naar zingende BN'ers is weer begonnen. Over The Masked Singer gaan we het hieronder nog hebben, maar er is ook nog een ander programma met een gelijkaardig concept: Secret Duets. Afgelopen donderdag presenteerde Jamai de derde aflevering van het tweede seizoen. Daarin mocht Samantha Steenwijk een duet zingen met Hans De Booij, die met bolhoed verstopt stond in een oude Engelse telefooncel. Ze zongen samen Stil In Mij van Van Dik Hout. Omdat de stem van de 64-jarige zanger zo herkenbaar was, had de productie besloten om in het eerst gedeelte een stemvervormer op zijn microfoon te zetten. Zodra zijn normale stem te horen was, wisten panelleden Dave Von Raven en Jeroen Van Der Boom meteen om wie het ging. Ruth Jacott en Samantha Steenwijk hadden echter geen idee. Samantha gokte dat het Golden Earring-zanger Barry Hay was. De hints, waaronder meerdere verwijzingen naar 'bellen' en een appje van ene 'Ann', brachten hun niet bij Hans' grootste Top 40-hit uit 1983: Annabel.

3 (1) Aaron Carter

Anderhalve week geleden overleed het 34-jarige ex-kindsterretje onverwacht in zijn badkuip. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend. Er is nog geen verslag van de lijkschouwing vrijgegeven. Er zijn inmiddels wel wat meer details bekend geworden. Er zou geen afscheidsbrief zijn gevonden. Daardoor gelooft de familie dat er geen sprake is van zelfdoding. Verder miste Aaron vrijdagavond een online therapiesessie. Daarmee bestaat de kans dat hij op dat moment al overleden was. De Amerikaanse schandaalpers heeft stof genoeg om over te schrijven. Zo ook over Aarons jeugdvriendinnetje Hillary Duff en het management van Aaron. Zij beschuldigen Rakkaus Records en uitgeverij Ballast Books van lijkenpikkerij. Een dag na het overlijden van Aaron werden zijn nieuwe album Blacklisted en de single Scars vervroegd uitgebracht en vanaf vandaag liggen de memoires van Aaron Carter al in de winkel. Die waren eigenlijk nog niet af, maar zijn nu toch snel uitgebracht. Het boek behandelt onder meer zijn psychische problemen en verslavingen, de moeilijke relatie met zijn broer Nick en zijn prille liefdesleven.

4(--) Ronnie Flex

Begin deze maand ging op RTL 4 het vierde seizoen van The Masked Singer van start. We mogen aannemen dat er ook dit jaar weer verschillende bekende Top 40-gezichten in de pakken verscholen zitten. Hoewel we bij verschillende karakters nog geen flauw idee hebben van wie erin zit, is er bij één karakter geen enkele twijfel. De Krab kan niemand anders zijn dan Ronnie Flex. De panelleden noemden zijn naam ook al. Zijn stem was duidelijk herkenbaar toen hij Telephone van Lady Gaga en Beyoncé zong. Ook de hints wijzen duidelijk zijn kant op. 'Stroom' slaat op zijn top 10-hit Energie en 'Volgen' op de vele volgers die hij heeft op sociale media. Bij de hint 'Geit' dacht Buddy Vedder aan het sikje van Ronnie Flex, maar waarschijnlijk slaat deze op het personage Hap De Geit uit de kinderfilm 2 Kleine Kleutertjes: Een Dag Om Nooit Te Vergeten. De stem van deze geit wordt namelijk ingesproken en ingezongen door Ronnie. Ten slotte verwijst de tekst 'D&D' in het filmpje waarschijnlijk naar zijn eerste nummer 1-hit Drank & Drugs en de zeewiervellen bij de sushi naar zijn dochter Nori (Nori is de Japanse term voor eetbaar zeewier). Nee, de krab is geen Donnie, Bizzey of iemand anders. Het is overduidelijk Ronnie Flex.

(Foto: Nationaal Archief / Anefo)