Top 4: Opgevallen! week 46

- Top 4

 Emma Heesters Tina Turner Karin Bloemen Belle Perez
Top 4: Opgevallen! week 46

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Emma Heesters

De naam van Emma Heesters is nog niet één keer gevallen in The Masked Singer. Ook niet in de zesde aflevering, Best veel namen zijn al genoemd in verband met de Krokodil, maar niemand van het panel schijnt al aan Emma Heesters te hebben gedacht. Zou het panel te oud zijn om haar goed te kennen? Carlo, Loretta en Gerard zijn allemaal 50+, maar Buddy Vedder is slechts 1½ jaar ouder dan Emma. Ook in de nieuwste aflevering zaten weer aanwijzingen die duidelijk richting Emma Heesters wezen. Wat te denken van de mokken met de letters m en a. Die kun je lezen als 'em'-'a'. En de tube tandpasta met de letter u: de u-tube... YouTube. En dan was er nog het pillendoosje, waarvan het vakje van de donderdag openstond. Dat moet toch een verwijzing naar haar Top 40-hit Donderdag zijn? Ten slotte was er nog het zuidwestertje in de studio, dat zou kunnen verwijzen naar de meest zuidwestelijke provincie van ons land: Emma's geboorteprovincie Zeeland.

2 (--) Tina Turner

Donderdagavond werd op de Vlaamse zender Canvas de documentaire Tina vertoond. Deze film over het leven van Tina Turner ging afgelopen zomer in première. Het verhaal van de zangeres, die vrijdag haar 82e verjaard viert, werd verteld in vijf delen. Van haar ontmoeting met Ike Turner in 1957 tot aan de première van Tina: The Tina Turner Musical in 2019. Tina Turner vertelt haar levensloop aan de hand een in 2019 opgenomen interview met de filmmakers in haar huidige woonplaats Zürich, maar er wordt ook gebruikgemaakt van een interview dat ze in 1981 gaf voor het tijdschrift People. De geluidsband die bij dat vraaggesprek is opgenomen, is altijd bewaard gebleven en delen uit dit interview zijn voor het eerst in deze documentaire te horen. Wanneer de film op de Nederlandse televisie komt, is nog niet bekend. Wie niet wil wachten kan terecht bij de verschillende streamingdiensten.

3 (--) Karin Bloemen

Aan het eind van The Masked Singer konden we één karakter afvinken. Het Lieveheersbeestje bleek inderdaad Karin Bloemen. Dat kon ook haast niet anders. Alle panelleden hadden haar herkend. Aan het eind van het programma lichtte de cabaretière alles hints nog even toe. Zo was het zweepje een verwijzing naar Conny The Teacher, een typetje van Karin uit de jaren 90 dat altijd met een zweepje op het bord mepte. Verder was de mand met was een verwijzing naar naar de Robijnreclame die ze ooit gedaan heeft. En dan waren er ook nog verwijzingen naar het radioprogramma In De Rooie Haan, waar ze eind jaren 80 de vaste zangeres was, naar haar YouTubekanaal Karins Tuintips en natuurlijk naar haar achternaam. In alle filmpjes over het Lieveheersbeestjes waren wel een paar bloemen te zien. Hints die wij in de vorige afleveringen eerlijk gezegd gemist hadden, waren de wokkels, Harry Potter, De Kat Zat Op Het Plat en Purper.

4 (--) Belle Perez

Ook de nummer 4 van deze week heeft betrekking op The Masked Singer. Veel mensen, waaronder Carlo Boszhard, blijven toch denken dat Belle Perez weleens in het pak van de Krokodil zou kunnen zeggen. Het Belgische vlaggetje en de flamencojurk en de sombrero cordobés van het karakter zouden inderdaad best op de Spaans-Belgische zangeres kunnen slaan, maar hints uit vorige afleveringen als 'zuinig', 'hoed' en 'Indonesië' kunnen wij toch moeilijk aan Belle linken. En ook in de hints in de nieuwe afleveringen zien wij geen raakvlakken met de zangeres. De kans is groot dat de Krokodil heel ver gaat komen in het programma. Dat zou kunnen betekenen dat we pas in de finale op 17 december te weten komen wie de Krokodil nu werkelijk is. Emma, Bella of misschien toch iemand anders. De kijkcijfers - waarover The Masked Singer niets te klagen heeft - zitten inmiddels ook wee in de lift. Vrijdag keken maar liefst 2,4 miljoen mensen naar de show.