Top 4: Opgevallen! week 46

- Top 4

 Wolter Kroes Willeke Alberti Vader Abraham Toppers
Top 4: Opgevallen! week 46

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Wolter Kroes

Qua kijkcijfers zijn er maar weinig televisieprogramma die het NOS Journaal kunnen verslaan. Toch slaagt The Masked Singer daar wekelijks in. Vrijdagavond zaten er opnieuw ruim 2 miljoen mensen klaar om de laatste vijf karakters van dit nieuwe seizoen te leren kennen. Van sommige karakters hebben we echt nog geen flauw idee, maar de kikker, die pikten we er meteen uit. Zijn stem, de manier waarop hij loopt ... volgens ons kan het niemand anders zijn dan Wolter Kroes. De hints wijzen ook zijn richting uit. In het filmpje kwam het bedrag € 20,08 voor. In 2008 scoorde de zanger zijn eerste en enige nummer 1-hit met Viva Hollandia. Daarnaast waren 'Langzaam' en 'Boot' juist geraden hints. Zijn hit Laat Me Zweven uit 2005 is afkomstig van het album Langzaam en Wolter Kroes is de eigenaar van een boot: de Contessa II. Tot onze verbazing was 'Vallen' geen juiste hint. In augustus 2020 viel hij namelijk van zijn boot en brak hij zijn arm. En wat betreft de vraag of hij ooit heeft meegedaan aan een talentenjacht: jazeker. Eind jaren 80 won hij een lokale talentenjacht in Wormerveer.

2 (--) Willeke Alberti

Zaterdagaaaaavond zond SBS6 de derde en laatste aflevering uit van Spiegelbeeld: Het Leven Van Willeke Alberti. Deze slotaflevering had als titel Een Leven Als Een Lied. Die titel is gebaseerd op het nummer Mijn Leven Is Een Lied van haar vader Willy Alberti. Dat deze metafoor veel betekenis heeft voor Willeke werd al eerder duidelijk. In 2015 had de theatershow rond haar 70e verjaardag ook de titel Een Leven Als Een Lied en een jaar later werd dat ook de titel van haar biografie. In de aflevering zagen we beelden van haar afscheidsconcert in juli en haar optreden bij de opening van de Uitmarkt in augustus. Willeke stopt immers niet helemaal met zingen, maar alleen met concerten. De komende jaren zal ze blijven optreden in zorginstellingen, iets wat ze overigens al heel veel jaren met liefde doet. De volgende generatie uit de Alberti-familie staat overigens ook al klaar. Woensdag had Willeke haar achterneefje Kelsey Verbrugge meegenomen naar Koffietijd, waar hij een lied van zijn oudoom Willy Alberti ten gehore bracht. Daarbij wist Willeke het niet droog te houden.

3 (1) Pierre Kartner

Inmiddels leven we al twee weken in een wereld zonder Vader Abraham. Het overlijden van Pierre Kartner was niet alleen nieuws in ons land. Ook in vele andere landen waar Vader Abraham in de hitlijsten heeft gestaan, stond het nieuws in de kranten. Zo zijn op internet overlijdensberichten in onder meer het Duits, Engels en Spaans te vinden. Vader Abraham had met vertalingen van zijn Smurfenlied dan ook groot internationaal succes in Engeland en Duitsland, waar het wekenlang hoog in de hitlijsten stonden. Een beetje vergeten hoofdstuk uit het succesboek van Vader Abraham is zijn succes in Mexico en andere Latijns-Amerikaanse landen. Daar brak hij in 1982 door toen de tekenfilmserie van De Smurfen op televisie werd uitgezonden en de Smurfen een grote rage werden. El Padre Abraham y Sus Pitufos scoorden ook in Mexico een nummer 1-hit. Opvallend genoeg niet met La Canción De Los Pitufos (de Spaanse versie van 't Smurfenlied), maar met het liedje Ring Ring. Onderstaande video heeft meer dan 7 miljoen views en is daarmee een van de beste bekeken Vader Abrahamvideo's op YouTube. En de echte fan hoort natuurlijk meteen: dit is gewoon de Vader Abraham-kerstsingle Ring Ring Ring, die in december 1979 drie weken in de Tipparade stond.

4 (--) Toppers

Het is een echte Hollandse top 4 geworden, want we besluiten met hét meezingfeest van het jaar: Toppers In Concert. Voor het eerst in 3½ jaar stonden René Froger, Gerard Joling, Jeroen Van Der Boom en Jan Smit weer in de Johan Cruijff ArenA met een show vol uiteenlopende muziek. De concerten vonden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag en het thema van dit jaar was Flower Power. Meer dan 150.000 bezoekers werden getrakteerd op onder meer een ode aan Rob De Nijs en vele medleys en gastoptredens. Zo stonden bijvoorbeeld Frans Bauer, Corry Konings, Rolf Sanchez, Emma Heesters, Mart Hoogkamer, Donnie, Bizzey en zelfs Tony Hadley van Spandau Ballet allemaal op het podium. Daarnaast brachten tweedegeneratie-Toppers Maxim Froger en Luuk Van Der Boom een boybandmedley. Het concert van zondag, dat speciaal was voor winnaars van de Nationale Postcode Loterij, was bovendien een jubileumconcert. Hat was namelijk het 50e concert van de Toppers. René Froger heeft als opper-Topper aan al die 50 concerten meegedaan. We verheugen ons inmiddels al op de editie van 2023.