Top 4: Opgevallen! week 6

- Top 4

 Willeke Alberti Jennifer Lopez Shakira Marco Borsato
Shakira 2018

Op dinsdag blikken we in deze rubriek terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (--) Shakira

Vorige week zondagnacht vond in Miami de Super Bowl, het jaarlijkse hoogtepunt van het American football, plaats. Sportliefhebbers zagen de Kansas City Chiefs winnen van de San Francisco 49ers. Muziekliefhebbers zag een spetterende halftime show van een kwartier, die verzorgd werd door twee topzangeressen: Shakira en Jennifer Lopez. Geen wonder dat zij deze week de bovenste helft van deze top 4 bezetten. Beide zangeressen zongen een medley. Bij Shakira kwamen onder meer Whenever Wherever, Hips Don't Lie en een cover van I Like It voorbij. Dat laaste nummer bevatte een gastbijdrage van Bad Bunny, een van de originele uitvoerenden. In vergelijking met de tegenvallende halftime show van Maroon 5 uit 2019, mag de show van 2020 een succes worden genoemd. In Amerika keken zo'n 103 miljoen mensen naar de show, 4 miljoen meer dan in 2019. Van een record is echter geen sprake. Dat is is sinds 2015 in handen van Katy Perry. Zij trok destijds maar liefst 118,5 miljoen kijkers.

2 (--) Jennifer Lopez

Jennifer Lopez zong tijdens haar gedeelte van de halftime show onder andere Jenny From The Block, Get Right en On The Floor en had een gastbijdrage van J Balvin. Bovendien werd ze aan het einde van haar optreden nog vergezeld door haar 11-jarige dochter Emme. Als afsluiting zongen JLo en Shakira samen Let's Get Loud en Waka Waka. Vrijdagavond was Jennifer Lopez te gast bij The Tonight Show om samen met presentator Jimmy Fallon haar hele optreden nog eens te overlopen. In dit programma kondigde ze tevens aan dat er binnenkort een remix van Ritmo uitkomt, waarbij de vocalen van de Rhythm Of The Night-sample zijn vervangen door Jennifer Lopez' stem. De uitvoering van de Black Eyed Peas en J Balvin strandde eind vorig jaar in de Tipparade, maar misschien kunnen zij dankzij deze bijdrage van de 50-jarige zangeres er nu toch nog een Top 40-hit mee scoren.

3 (--) Willeke Alberti

Vorige week maandag vierde Willeke Alberti haar 75e verjaardag. In het Radio 1-Journaal vertelde de zangeres dat ze al vroeg in de ochtend overladen was met felicitaties, waaronder een van onze premier Mark Rutte. Op de dag zelf vierde ze haar verjaardag samen met haar kinderen en kleinkinderen, maar haar fans komen natuurlijk ook aan de beurt. Op 24 en 25 februari staat ze namelijk in het Concertgebouw met de show Willeke Alberti - 75 jaar. Daarin zal ze haar bekendste liedjes afwisselen met persoonlijke verhalen en anekdotes. Bovendien konden Willekes fans haar afgelopen vrijdag bewonderen in het EO-programma De Laatste 24 Uur. Daar in nam presentator Bert van Leeuwen haar mee op pad om alleen maar leuke dingen te doen, alsof het haar laatse dag op aarde was. Zo ging ze onder mee shoppen in Laren en samen met haar zoon Johnny racen op het circuit van Zandvoort. Als het aan haar ligt, duurt het nog heel lang voordat haar echte laatste 24 uur ingaan. Ze is van plan om 103 te worden, net zo oud als Kirk Douglas.

4 (--) Marco Borsato

Afgelopen week bestond deze top 4 geheel uit vrouwen. Bijna was dat deze week weer het geval, ware het niet dat we hét showbizznieuws van vorige week nog niet behandeld hebben. Marco en Leontine zijn uit elkaar. Vorige week dinsdag plaatsten de twee echtelieden de volgende tekst op hun sociale media: "Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven. We vragen iedereen om ons en de kinderen rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken.” Of dat laatste ook daadwerkelijk gebeurt, is maar zeer de vraag, want de media buitelen over elkaar heen om over deze zaak te berichten. En voor we het weten doen we hier zelf ook aan mee. Daarom besluiten we deze rubriek door onze steun uit te spreken voor Marco, Leontine en de kinderen en hen veel sterkte te wensen in deze lastige periode.

(Foto: World Economic Forum)