Top 4: The Summer Of ‘80

- Top 4

 ABBA Maywood Kayak Olivia Newton-John Cliff Richard Electric Light Orchestra Frank Sinatra Liza Minnelli random tag
Top 4: The Summer Of ‘80

De zomer van 1980, met voor het eerst Teletekst op je tv. Weet iemand nog het paginanummer van het popnieuws? Maar ook het jaar dat onze Joop de Tour won. En onze Hennie 2de werd. En we maakten ons druk om een baby in Australië die ontvoerd was door een dingo. Liepen toch nog vrij rond daar, mogelijk naast de dodo’s. Muzikaal waren we voor 3de jaar op rij in de ban van een film. Met opnieuw Olijfje in de hoofdrol.

1 OLIVIA NEWTON JOHN & ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA - Xanadu

Titeltrack van de gelijknamige film. ELO verzorgde de soundtrack, okay, voor de helft van het album. In 1980 is het toch zonder twijfel de zomerhit van het jaar. Jeff Lynne zal het nummer later ook zelf uitbrengen. Staan maar hits op dit album, waaronder I’m Alive (tip) en All Over The World (11de plek, mooie gekleurde 10-inch) voor ELO en Suddenly voor Olivia Newton John & Cliff Richard.

2 MAYWOOD - Late At Night

Twee dames uit Uitwellingerga , Alice en Caren. Na een paar kleine hits scoren ze een nummer 1 hit met Late At Night. Wordt niet alleen bij ons populair, single scoort ook in het buitenland, met als uitschieters Duitsland, Zweden en Zuid Afrika. Productie Pim Koopman, die kennen we van Kayak.

3 FRANK SINATRA - Theme From New York, New York

Je verwacht het niet, maar dit is een cover. Liza Minnell bracht dit nummer in 1977 al als single uit. Frank’s versie is terug te vinden op de 3-LP Trilogy: Past, Present and Future. Waar de versie van Liza in Amerika net boven de 100 blijft steken, piekt Frank op 32. Opvallend laag nog voor deze klassieker.

4 ABBA - The Winner Takes It All

Single van het jaar. Track van het album Super Trouper. En ook dit album herbergt hits hits en euh… hits. Zoals Happy New Year, Lay All Your Love On Me, Super Trouper en dan zien we er vast nog wel 1 over het hoofd. De clip zit in ons collectieve geheugen.