Top 4: The Summer Of ‘81

- Top 4

 Rubberen Robbie Gerard Joling Maywood Michael Jackson Lobo ((NLD))
Top 4: The Summer Of ‘81

De zomer van 1981. Toen al kon een vliegtuig op zonne-energie vliegen. Okay, met moeite over het Kanaal, maar toch. Ander belangrijk nieuws in de zomer: Charles trouwt met Diana, Bernard Hinault wint weer eens de Tour, MTV start in Amerika, de Voyager 2 bereikt de volgende planeet, te weten Saturnus en Sony maakt digitale foto’s mogelijk. Hadden we ook nog zomerhits?

1 MICHAEL JACKSON - One Day In Your Life

Ahh, schuifelen op het strand met een vakantieliefde. Wie niet? En dat op de muziek uit 1975. Inderdaad, de single komt van het album Forever, Michael. Hij was inmiddels zo populair dat het opnieuw werd uitgebracht. Is gelijk ook kartrekker voor de gelijknamige verzamelaar die in 1981 op de markt verschijnt. Zal in de Top 10 van het jaar terecht komen. Single hoor je nog regelmatig op de radio, van die vakantieliefde nimmer meer.

2 LOBO - Caribbean Disco Show

Medley met onder andere oude hits van Harry Belafonte. Zegt je misschien niet zoveel, maar die Harry scoorde al hits vanaf 1953, we noemen Mary's Boy Child (1 in de UK in 1956), Day-O (The Banana Boat Song) (1 in de voorlopers van de Top 40 in 1957), Coconut Woman en Island In The Sun (3 in de UK, eveneens in 1957). Kortom, een serie hits, keurig op een rij gezet door Lobo.

3 MAYWOOD - Rio

In 1980 de zomerhit van het jaar met Late At Night, opnieuw in 1981 succesvol. Track van het album Different worlds. Paar jaar (euh dikke 20) wordt nummer opgepakt door Inch (die zelf vanaf 2010 deel uitmaakte van Maywood) en Gerald Joling.

4 RUBBEREN ROBBIE - De Nederlandse Sterre Die Strale Overal!

1 in Nederland. En als iets succesvol is volgen er opvolgers. Nou….De Nederlandse Sterre Die Viere Carnaval, Meer Nederlandse Sterre, De Nederlandse Sterre Die Danken Ome Koos, enfin je krijgt een beeld. Niets mee, meebrullen voor gevorderden op het strand, disco of balkon. Laatste met mate.