Top 4: The Summer Of ’83

- Top 4

 Berdien Stenberg Freeez Ryan Paris Mike Oldfield Maggie Reilly Ben Liebrand
Top 4: The Summer Of ’83

De zomer van 1983, het jaar van de geboorte van het huidige internet. Toen al. Maar ook het jaar waarin we het eerste zwarte gat vaststelden. En dan het komkommernieuws van de zomer: Laurent Fignon wint de Tour, Radio Caroline verschijnt voor de kust, de hockeymannen winnen de Europese titel en op de radio draait elk uur de nieuwste van Berdien Stenberg.

1. Berdien Stenberg – Rondo Russo

Een zomerhit. Zeker. In augustus op de 1ste plek. Berdien fluit het ingekorte, laatste deel van het Concerto in e mineur van Saverio Mercadante. Zinvolle rubriek dit, weer wat geleerd. Na deze hit wordt het niet stil rondom Berdien, maar wel in de Top 40, daar is ze op een klein hitje na wel uitgefloten. Op lp/cd gebied komen er nog vele albums die behoorlijk scoren en werkt ze samen met onder andere James Last.

2. Freeez – I O U

Bandje uit de UK. Scoren niet alleen in het thuisland, ook in de Amerikaanse charts is hij terug te vinden. Vanzelfsprekend inclusief remixen als Megamix, Accapella Mix, Ultimate Club Vocal Mix, Ultimate Drumapella. Kortom, je krijgt er een idee bij.

3. Mike Oldfield - Moonlight Shadow

Track van Crises, Samen met Maggie Reilly scoort Mike een Europese hit. Bijzonder is dat de singleversie gelijk is aan de LP-versie. De 12-inch kent een extra couplet. Voor het gehele nummer dus even de 2dehands platenbakken naspeuren (of de cd met bonustracks aanschaffen, dat kan ook).

4. Ryan Paris – Dolce Vita

Overgewaaid uit Italië. Zomerhit met hoofdletter. Clipje is in Parijs opgenomen. Misschien ken je ook de versie uit 1990, een remix van Ben Liebrand. Zou een klein hitje worden, het origineel uit 1983 piekt op 1.