Top 4: The Summer Of '89

- Top 4

 Rocco Granata Jive Bunny and The Mastermixers Margaret Singana Gerard Joling
Top 4: The Summer Of '89

De val van de Berlijnse muur. Dat jaar. Maar zover waren we nog niet in de zomer. Even het komkommernieuws op een rij: Greg Lemond wint de Tour, GroenLinks wordt opgericht en de Voyager, ja daar is ie weer, bereikt de volgende planeet: Jupiter. En op de radio luisterde de hits uit die mooie zomer terwijl de eerste schooldag alweer, enfin, dat dus.

Jive Bunny and The Mastermixers - Swing The Mood

Nummer 1 in de zomer van ’89. Een mix van oude, zeg maar stokoude nummers van grote artiesten. We noemen In The Mood, Rock Around The Clock, Tutti Frutti, Hound Dog. Enfin, goed om op een regenachtige dag eens te ontleden. Succesvolle formule en dus volgen er nog veel meer Jive Bunnies.

Margaret Singana - We Are Growing - Shaka Zulu

Zangeres uit Zuid-Afrika. Shaka Zula is haar comeback single, inderdaad van die tv-serie. Een serie die opgenomen is in Zuid-Afrika, gebaseerd op het leven van Shaka. Bij ons tv bij Veronica en zie daar, alarmschijf en een nummer 1 hit.

Gerard Joling - No More Bolero's

Nummer 1 hit voor Gerard. Heeft alles in zich voor een zomeravond. En geen flauwe cover, geschreven door Peter de Wijn en Hans van Eijck. Vraag is natuurlijk, is er een link met Ravel’s Bolero?

Rocco & The Carnations - Marina [1989]

Volgens overlevering geschreven door Rocco zelf als b-kant van een singletje waar we verder nooit meer wat van gehoord hebben. Marina wel. Eerste versie verscheen in 1959. Deze remix kent Rocco zelf als zanger. En er zijn voor de liefhebbers meer versies te vinden, want het is door veel artiesten gecoverd.