Top 4: The Summer Of ‘90

- Top 4

 MC Hammer Chad Jackson Mecano Adventures Of Stevie V Belle Perez Rick James
Top 4: The Summer Of ‘90

Volgens de agenda zitten we inmiddels in de nazomer. Met beter weer dan in de zomer. Of zo. Laatste in de serie zomerhits onder de meer dan originele titel The Summer Of is 1990. Het nieuws op een rij: die Voyager 2 is inmiddels buiten ons zonnestelsel aangekomen en stuurt wat vakantiefoto’s. Voor het eerst dus. Indrukwekkend. Ook indrukwekkend is de oprichting van FC Zwolle, West-Duitsland wint de WK Voetbal, de laatste lelijke eend wordt geproduceerd en we zingen mee met de hits uit de zomer van ’90.

MC Hammer - U Can't Touch This

Zo’n plaat die je ook deze zomer nog regelmatig voorbij hoorde komen. MC Hammer, als je Stanly roept kijkt ie ook om, had al een paar platen op zijn naam, maar het 3de album bevatte deze single. Bevat een sample van Rick James Superfreak, die ook blij dus. Krijgt zoveel prijzen dat MC er een beetje de weg van kwijt raakte. Zal net geen 1 worden in de UK en USA, wij hadden er meer verstand van.

Chad Jackson - Hear The Drummer (Get Wicked)

Zo’n plaat die je deze zomer niet meer voorbij hoorde komen. Ook het betere sampleswerk, waaronder wat werk van Kool & The Gang, the O’Jays en Public Enemy . Vrij onregelmatig verschijnt  er nog wat werk van Chad, dit is zijn enige hit.

Mecano - Hijo De La Luna

Zo’n plaat die je ook deze zomer in Spanje nog ... enfin dat dus. Mecano ken je misschien nog als speelgoed uit de jaren 60-70. En inderdaad, daarnaar is deze band vernoemd. Hijo staat voor Kind van de Maan. Weten we dat ook weer. In 2008 scoort bij onze zuiderburen Belle Pérez met dit nummer een behoorlijke hit.

Adventures Of Stevie V - Dirty Cash

Zo’n plaat in de categorie: beetje vergeten numero uno. Blijft een leuk plaatje. Inderdaad met samples. Gezelschap uit de UK. Blijkt zowaar geen eendagsvlieg, in 1990 scoren ze opnieuw met Body Language. De remix uit 1997 zal geen indruk maken. Wel de cd-single uit 1990 met remixen als Dime And Dollar Mix, Hard Cash Mix en Dirty Rap.