Top 4 trekt jeans aan

- Top 4

 Neil Diamond Dr. Hook Lana Del Rey David Dundas
Top 4 trekt jeans aan

Mooi weer en daarmee eigenlijk wel tijd voor een nieuwe spijkerbroek. Okay, jeans. Volgens overlevering is er precies 150 jaar geleden octrooi aangevraagd op die broeken door Levi Strauss. Kennen die naam ergens van. Die zou behoorlijk opgekeken hebben van de varianten die je zo nu en dan langs ziet komen. In de Top 40 komen de broeken ook regelmatig langs. Tikken we er een paar aan.

Dr. Hook - Baby Makes Her Blue Jeans Talk

Fijne plaat, nog betere clip. Zal blijven steken op een 2de plek in 1982. Dame in kwestie is Randi Brooks. Da’s belangrijke info of niet dan. Single is terug te vinden op album nr 10 Players In The Dark. Dit zal de laatste hit in Amerika en bij ons worden voor de band (althans die enigszins behoorlijk genoteerd staat). Kort daarna gaat Ray (die met het lapje) solo verder.

Lana Del Rey - Blue jeans

Single is getrokken van het album Born To Die, haar 2de album met daarop Video Games en Summertime Sadness. Dit Blue Jeans is 1 van die tracks die startte als b-kant en uiteindelijk A-kant zou worden op een prachtige picture disc met een andere flip namelijk Carmen. En natuurlijk de bekende eindeloze trits remixen. Kortom, wij zijn enthousiast, jullie niet, want meer dan 7 weken tipparade zit er niet in.

David Dundas -Jeans On

Kan opgeslagen worden onder het kopje eendagsvlieg. Verscheen naar aanleiding van deze hit een volledig album, feitelijk meerdere, maar dit was het toch echt wel. En hiermee was ie beetje geholpen omdat het benut werd voor de reclame van Brutus Jeans ““I pull my Brutus Jeans on”. Voor de fijnproevers is er ook een franstalige single terug te vinden op de gemiddelde platenbeurs.

Neil Diamond - Forever In Blue Jeans

Kleine hit, grote artiest. Neil, goed voor zo’n 27 noteringen in de Top40/Tipparade en dan tellen we alle artiesten die nummers van hem de hitlijsten ingezongen hebben niet mee. Staat op het album You Don't Bring Me Flowers. Neil had wel wat met jeans, ook hij was te horen in commercials, wel aan het begin van zijn carrière voor de H.I.S. jeans.