Topp 4 eru að fara í frí

- Top 4

 Björk Of Monsters And Men Mezzoforte
Topp 4 eru að fara í frí

Muziek uit IJsland. Met 300.000 man op dat eiland verwacht je niet veel. Maar toch. En met wat importbewoners erbij krijgen we een heel aardig lijstje. IJsland, klinkt koud. Maar met geisers, gletsjers en vulkanen nemen we dat maar voor lief. En laten we het Noorderlicht niet vergeten. Krijgen er bijna zin in om de dikke wintertrui op te zoeken. Bijna.

Björk – Army Of Me

Echte grote hits heeft Björk niet gehad in de Top 40, maar Army Of Me wordt een aardige hit. En de samenwerking met David Arnold levert zelf eens een 10de plek op. Startte als lid van the Sugarcubes. Met Army Of Me had ze al haar 4de nummer 1 hit in IJsland en dan spreken we over 1995, het gaat daar nog een tijdje door. Bij ons droogt de belangstelling wel op nadat er een aantal singles zijn getrokken van haar eerste 2 albums, Debut en Post.

Sigur Rós - Glósóli

Grote naam in het meer alternatieve circuit. Inmiddels staan er 7 albums van Sigur Rós in de winkel en ja, die hebben allemaal bovenaan de albumlijst gestaan in IJsland. Glósóli is een single die wij gemist hebben, maar wel opgepikt is Sarah Brightman op haar album Dreamchaser. Hoeven ons er niet voor te schamen, want verder werd het nummer echt nergens een hit. Neem even 6 minuten de tijd. Mooi hoor.

Of Monsters And Men - Little talks

Behoorlijke top 20-hit in de Top 40 in 2012. Komt van het heel succesvolle debuutalbum My Head Is An Animal. Niet alleen opgepikt als single in heel Europa, ook terug te vinden in videogames en soundtracks. Inmiddels zijn we 4 albums verder, maar qua hits was dit hem voorlopig wel.

Mezzoforte – Garden Party

Top 10-hit in 1983 en daarna nog een paar Tipparade noteringen, maar een jaar na deze hit wordt het stil. Niet qua releases, wel qua noteringen. Zelfs in IJsland. Impliceert niet dat de band geen succes meer heeft, menig album verschijnt, zonder verzamelaars tellen we er 13. En daar is nog best belangstelling voor. Inderdaad, in IJsland.