26 maart: Alarmschijf voor Pussycat

- Top 40 Classic

 Pussycat
26 maart: Alarmschijf voor Pussycat

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1977 waarbij we nu een blik werpen op de Tipparade.

1 (--) MY BROKEN SOUVENIRS- Pussycat
Track van het gelijknamige 2de album van Pussycat. Bandje kwam uit Brunssum en was geformeerd rondom de zusjes Betty, Marianne en Toni. Broken Souvenirs gaat een 1ste plek bereiken in de Top 40. Voor de liefhebbers nam Pussycat ook een Duitse versie op, Abschiedssouvenir. En die werd een dikke hit in Duitsland en Oostenrijk.

4 ( 5) CRACKERBOX PALACE- George Harrison
Track van Thirty Three & ⅓, het zevende solo-album van George. Het zat George tijdens de opnames van het album niet echt mee, behalve dat hij behoorlijk ziek werd was er ook gerechtelijk gedoe over My Sweet Lord. Hij schreef als reactie daarop This Song (tipparade 1976). Crackerbox Palace wordt een behoorlijke hit in Amerika. Bij ons blijft ook deze single steken in de Tipparade.

12 (14) ARE YOU WEEPIN'- Gary Wright
Gary kenden we in 1977 al van zijn Amerikaanse nummer 2 hitsingle Dream Weaver, maar George Harrison kende Gary ook. Hij speelde keyboards op de 3-dubbelaar van George All Things Must Pass. Are You Weepin’ komt van zijn 4de solo-album The Light of Smiles. En hoewel hij toch 7 weken in de Tipparade genoteerd staat, wordt het geen hit. Nergens trouwens.

14 (18) FEVER OF LOVE- The Sweet
The Sweet scoorde begin jaren 70 grote hits met Block Buster!, Hell Raiser, The Ballroom Blitz, The Six Teens en natuurlijk de nummer 1 hitsingle Funny Funny. Fever Of Love komt van hun 5de album. Bij ons slechts een bescheiden tipparade notering, maar in Duitsland en Oostenrijk toch nog een behoorlijke top 10-hit.