Alarmschijf voor Dick Advocaat

- Top 40 Classic

 De Raggende Manne Klatsch! De Groothandel Clau-Dya's
Alarmschijf voor Dick Advocaat

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40 plukken we de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook de lijst der lijsten niet bereikt hebben. Eigenlijk met terugwerkende kracht geheide hits. Of niet natuurlijk. Dat geldt niet voor de Alarmschijf van deze week, die kwam er wel. Maar weet iemand nog hoe ver het Nederlands elftal kwam, toen in 1994?

1. (-) Johan & De Groothandel - As Dick Me Hullep Nodig Heb

Deze single bereikt niet alleen de 1ste plek in de Tipparade, maar staat ook op 1 in de Top 40 in juli 1994. Dan is de vraag natuurlijk, wist het Nederlands Elftal zo enorm goed te presteren? Het enig juiste antwoord is (tromgeroffel) Ja. Hoewel, we werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Brazilië, maar dan hebben we het ook over de uiteindelijke wereldkampioen. Een elftal met namen als Frank en Ronald de Boer, Frank Rijkaard, Ronald Koeman en keepers als Edwin van de Sar en Ed de Goeij. Ahh, tijd voor een terugblik.

14. (22) Clau-Dya's - Tudeletutu (Wish We Were Lovers)

De clip is in het zwarte gat van het internet verdwenen, maar deze single willen we je echt niet onthouden. Enige wapenfeit? Zeker en dat terwijl het er best goed uitzag voor Claudia, Selina en Tosca. Okay en nog 4 heren. De single wordt behoorlijk op de radio gedraaid en een week of 7 tipparade is ook niet slecht. Single wordt ook uitgebracht in Duitsland en Italië (12-inch). Maar dat is het dan ook wel weer. Volgen nog 2 singles. We noemen Didn’t Mean To Turn You On en Round And Round.

26. (-) De Raggende Manne – Naar Vore!

Ah, toevallig, een voetbalplaatje. Met een geweldige hoes trouwens. Enige wapenfeit? Zeker en dat terwijl ze echt heel bijzondere plaatjes maakten. Zoals Nee's Niks. Uit 1990 op vinyl-single en al. Zelden zo’n treffende titel bij een fijn stukje muziek gezien.

27. (-) Klatsch! - God Save The Queer

Neerlands product van Gaston Steenkist, René ter Horst, oftwel DJ Zki & Dobre. Single verschijnt alleen als 12-inch en een verdwaalde cd-single. Enige wapenfeit? Ah, dan zie je de Top 40 hit van een jaar eerder, Oh Boy, over het hoofd. Clipje? Euh.. nee. Dance? Zeker.