Alicia Keys voert de Tipparade aan

- Top 40 Classic

 Alicia Keys Simply Red Soulvation Franz Ferdinand
Alicia Keys voert de Tipparade aan

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En natuurlijk de nummer 1 van de lijst van deze week.

1. (20) If I Ain't Got You - Alicia Keys

Zeg je Alicia Keys, dan zeg je Empire state of mind, dat opvallend genoeg slechts een 2de plek bereikte of Fallin’ uit 2007 dat wel de 1ste positie bereikte. Inmiddels heeft ze een kleine 40 hits in de Top 40 en Tipparade op haar naam staan. Waaronder dit If I Ain’t Got You. Track van haar 2de album The Diary of Alicia Keys, waarop ook de hits You Don’t Know My Name en Boo terug te vinden zijn. De single bereikt in Amerika de Top 5 en bij ons is de Top 10 net teveel gevraagd. Mooie tattoo trouwens.

2. (3) Deeper - Soulvation

Neerlands product met Marloes Nova als zangeres op deze single. Gaat hem net niet worden qua notering in de enig echte. Terug te vinden op de cd One. Toepasselijk titel voor een 2de album.

16. (18) Take Me Out - Franz Ferdinand

Typisch zo’n bandje waar in de UK een complete hype veroorzaakte en dat bij ons niet bepaald veel indruk maakte. In dit geval niet terecht, want Franz Ferdinand heeft een behoorlijk aantal fijne platen op de naam staan en, ook niet onbelangrijk, ze treden nog steeds op. Binnenkort in AFAS Live. Geheel komt uit Schotland. Take Me Out komt van hun debuutalbum en zal, behalve een Top 3 in de UK, ook in Amerika heel aardig opgepikt worden. Bij ons blijft ie steken, net als alle andere singles, in de Tipparade.

20. (26) Home - Simply Red

Inmiddels alweer album nummer 8 getiteld Home. Op dit album niet alleen deze titeltrack, ook de singles Sunrise (4de plek), Fake (7de plek) en You Make Me Feel Brand New (Tip). Die laatste kenden we al van The Stylistics (en zo te horen Mick Hucknall ook, want het is er weinig aan gewijzigd). Voeg nog wat covers erbij en je hebt een heel aardig album. Deze single is als 4de gekozen en zal nergens echt veel indruk maken. Maar hé, toch leuk om weer eens te horen.