November 2003: Nena en Kim op 1

- Top 40 Classic

 P!nk Kim Wilde Nena Ch!pz Hilary Duff
November 2003: Nena en Kim op 1

Nena bracht veel van haar eerdere nummers opnieuw uit met de release van een album met bewerkingen. Anyplace, Anywhere, Anytime werd een hit in de versie met Kim Wilde en stond vijf weken op de eerste plaats.

Bij overstromingen op Sumatra komen zeker 66 mensen om het leven. Premier Balkenende spreekt de hoop uit dat er minder satire komt richting het Koningshuis en binnen een maand tijd is er bij Loppersum opnieuw een aardbeving met een kracht van 3,0 op de schaal van Richter. Lionel Messi maakt zijn debuut bij FC Barcelona als invaller tijdens een oefenwedstrijd. De Nederlandse overheid maakt bekend dat radarverklikkers in de auto per 1 januari verboden zullen worden. Ondertussen besluit de Partij voor de Dieren mee te gaan doen aan de Europese Verkiezingen in 2004.

Nena had in 1993 al vier weken op nummer 1 gestaan met 99 Luftballons waar Kim Wilde in 1981 via Chequered Love en Cambodia niet verder was gekomen dan twee nummer 2-hits. Anyplace, Anywhere, Anytime stond vijf weken bovenaan de Top 40. Ondertussen komt er voor de vijfde keer in de Top 40-historie een nummer binnen op de tweede plek van de Top 40.

Bekijk hier de complete Top 40 van 8 november 2003.

1 ( 1) ANYPLACE, ANYWHERE, ANYTIME- Nena & Kim Wilde
Irgendwie, Ingendwo, Irgentwann was in 1984 de vijfde Top 40-hit voor de Duitse groep Nena. Na de nummer 1-hit 99 Luftballons en Nur Getraümt was het de derde top 10-hit. Toch werd het daarna ook stil rond de band. Nummers als Feuer Und Flamme en Haus Der Drei Sonnen blijven steken in de Tipparade en in 1989 besluit Nena solo verder te gaan. Met oud-bandlid Uwe Fahrenkrog-Petersen wordt in 2002 bedacht om eerdere nummers opnieuw op te nemen en ze daarmee nieuw leven in te blazen. Het resulteerde in een nummer 1-hit voor Anyplace, Anywhere, Anytime.

2 (--) COWBOY- Ch!pz
In de nazomer van 2003 was al duidelijk geworden dat Ch!pz een gat in de markt s. Ch!pz In Black “Who You Gonna Call” stond drie weken op nummer 2 en kon toen Lumidee en Outlandish niet overtreffen. Cowboy, de tweede hit van de Nederlandse groep, zou wél een nummer 1-hit worden en kwam op 8 november overtuigend binnen op de tweede plaats. Vier keer eerder was een hit nieuw op plek 2 terechtgekomen: All You Need Is Love (van The Beatles in 1967), Words (van The Bee Gees in 1968), De Regenboog (van Frans Bauer en Marianne Weber in 1997) en Leef (van Han van Eijk, in 1999).

10 (19) TROUBLE- P!nk
Twee dagen nadat P!nk de top 10 bereikt met de single Trouble verschijnt het derde studioalbum van de Amerikaanse zangeres, Try This. Het album zou haar in maart 2004 naar Rotterdam brengen voor een concert dat later nog werd vervolgd met een show in de AFAS Live, toen Heineken Music Hall. Trouble kreeg als single een Grammy Awrd als beste vrouwelijke rock-performance. Van de 9 Top 40-hits die Pink scoorde, en Trouble was de negende, kwamen er 7 in de top 10. Alleen Most Girls en Feel Good Time kwamen daarbij wat tekort.

14 (17) 5 JAAR EN NOG LANG NIET KLAAR- BNN & Friends
Op 15 augustus 1997 wordt BNN opgericht. Bart De Graaff had het plan opgevat om met een omroep in het publieke bestel te komen. De eerste uitzending is op 6 september 1998 is de eerste uitzending. Als De Graaff overlijdt wordt de afkorting Bart’s Neverending Network vastgesteld. De overheid schroeft het verplichte ledenaantal op naar 150.000 leden en ter promotie wordt de single 5 Jaar (En Nog Lang Niet Klaar) uitgebracht om te helpen bij de ledenwerving. Sinds september 2018 is de omroep officieel gefuseerd met de VARA tot BNNVARA.

28 (--) SO YESTERDAY- Hilary Duff
Hilary Duff raakt bekend bij het grote publiek als ze de hoofdrol gaat spelen in de Disney-serie Lizzie McGuire. Gemiddeld kijken 2,3 miljoen Amerikanen naar de serie en Duff is direct een tieneridool. In 2002 debuteert ze met een kerstalbum, Santa Claus Lane, voordat in de zomer van 2003 Metamorphosis een volwaardig studioalbum is. De eerste single, So Yesterday, wordt uitgeroepen tot Alarmschijf en zou 14 weken in de Top 40 verblijven en daarmee haar grootste hit worden.