Tip 4: 30 All-Time Memories 1989

- Top 40 Classic

 Dolf Brouwers Manke Nelis Frank Boeijen Groep Midge Ure Kate Bush
Tip 4: 30 All-Time Memories 1989

De eerste lijst van 1989 met een Alarmschijf voor Mc Miker G & DJ Sven. Die kenden we al van Holiday Rap. Dit Nights Over New York maakt wat minder indruk. Hoe we trouwens de dubbele vermelding van Mc Miker G moeten plaatsen is in de loop der jaren er niet duidelijker op geworden. Maar los van dat, bovenaan de Tipparade, waar we grote hits in wording in terugvinden en met terugwerkende kracht klassiekers. Pikken we die laatste op.

2. (2) Midge Ure - Dear God

De man achter Ultravox, inmiddels alweer aantal jaren, met erg wisselend succes, solo. Dit Dear God komt van zijn 2de album, waarop een duet met Kate Bush terug te vinden is. Sister and Brother zal, ondanks dat er een speciale single versie van gemaakt is, niet op single verschenen. Wel de titeltrack Answers To Nothing en deze cd-single. Die zowaar in Amerika redelijk wordt opgepikt.

15. (20) Manke Nelis & Dolf Brouwers - De Vis Wordt Duur Betaald

Geen hit, wel eeuwigheidswaarde. Misschien niet deze uitvoering, maar als opera stamt dit Les pĂȘcheurs de perles uit 1863. We kennen in de Top 40 meerdere versies, zoals die van Frank Ashton & Mariska van Kolck (Let Your Sun Shine) en de single van Andre Hazes samen met Marco Bakker mag ook niet onvermeld blijven. Even terug naar deze heel fraaie single. Tekstueel hoogstandje. Laat voor ons de klok maar luiden, In de haven van Arnemuiden, Scheepjes varen af en aan, En op de kade pinkt een vrouw een traan, Want de vis wordt duur betaald, Als hij uit de zee wordt opgehaald.

17. (18) Heimwee - Frank Boeijen Groep

Track van het album Dans in Slow-Motion. Andere singles van dit album werden ook al geen grote hits (Hoe Verschrikkelijk Ik Ben en De Wereld). Toch zijn de cd-singles best interessant voor de fans, de b-kantjes zijn live-versies opgenomen tijdens een concert voor Veronica in 1988.