Tip 4: 30 Fantastic Hits by the Original Artists

- Top 40 Classic

 Mo-Do Kate Bush The Brand New Heavies Sinéad O'Connor Roxette
Tip 4: 30 Fantastic Hits by the Original Artists

De Tipparade van 1994 met als Alarmschijf Mo-Do Eins, Zwei, Polizei. Is die uit 1994? Werkelijk. Lijkt wel een jaar of 5 geleden dat we dit collectief meebrulden. Eins Zwei Polizei, Drie Vier Grenad... enfin dat dus. Maar er staan meer fijne plaatjes in de Tip, pikken we er 4 op die net geen hit werden. En eerlijk gezegd valt het meezingen ook tegen. Nee dan die van Mo-Do, gaan we weer Funf Sechs Alte Hex, Sieben Acht Gute Nacht. Ja Ja Ja Was ist los? Was ist das?

19. (21) Kate Bush & Larry Adler - The Man I Love

Productie George Martin, dus dan zit het wel goed. Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Larry werd het album The Glory Of Gershwin opgenomen. The Man I Love stamt uit 1927, te horen in de toenmalige musical Lady Be Good. Deze track met Kate was ook verkrijgbaar op 7-inch en scoort redelijk in de UK.

21. (24) The Brand New Heavies - Midnight At The Oasis

Ook dit is een oudje, uit 1973 van de hand van en opgenomen door Maria Muldaur. Top 10 hit in Amerika, hier volledig over het hoofd gezien. De versie van the Brand New Heavies scoort behoorlijk in de UK. En is bepaald niet de enige hit voor de band. Dat in tegenstelling met NL waar ze niet 1 keer de Top 40 weten te bereiken. Misschien ligt het aan de cd-singles (2-track en 4-track), want die kennen alleen remixen.

24. (--) Sinéad O'Connor - Fire On Babylon

Track van haar album Universal Mother. En ook hier grijpen we terug naar lang geleden, de sample op dit nummer stamt uit 1958 en staat op naam van Miles Davis. De cd-single kende een versie van House of the Rising Sun en Streets of London. Kortom, alleen daarom al interessant. Deze single is niet het laatste wapenfeit, rond 2000 komen we haar nog een paar keer tegen in de Tipparade.

27. (--) Roxette – Fireworks

Track van het album Crash! Boom! Bang! Fijn album waar maar liefst 5 singles van getrokken worden, naast dit Fireworks en de titeltrack ook Run to You, Sleeping in My Car en Vulnerable. Er worden in de UK 2 cd-singles en een vinyl-single uitgebracht. En voor de liefhebbers, ook op cassette-single.