Tip 4: 30 hete hits!

- Top 40 Classic

 Deon Estus Johnny Baby Duran Duran Het Goede Doel VOF De Kunst
Tip 4: 30 hete hits!

Had zomaar de titel van een verzamelaar kunnen zijn. En terecht natuurlijk, de 30 kanshebbers op een notering in de Top 40. Keurig op een rij in het gedrukte exemplaar. Met als alarmschijf een volkomen vergeten single van Deon Estus.

1. (-) Heaven Help Me – Deon Estus

Er is een stevige link tussen Deon en George Michael. Niet alleen speelt Deon de bas op de 1ste solo-albums van George, hier hoor je George overduidelijk een bijdrage leveren. Bij ons is het een aardige hit geworden, in Amerika een dikke Top 5 notering. Er is 1 album op de markt gekomen, Spell. En daarop niet alleen deze alarmschijf, maar ook de 2 andere singles die verschijnen. Zonder succes trouwens.

9. (10) Speciale Aanbieding - V.O.F. De Kunst & Het Goede Doel

Wij kennen de Alarmschijf, in de tijd van elke zendgemachtigde op Hilversum 3 een eigen schijf had, was de Speciale Aanbieding de single die de KRO elk uur draaide. Gekozen door de luisteraars uit de zogenaamde miniparade. Maar goed, deze single was geen Speciale Aanbieding. Opvallend. Terug te vinden op het album Iedereen Is Anders volgens Het Goede Doel. Muziek en teksten van het Goede Doel, gezongen door o.a. Circus Custers, Ramses Shaffy en dus V.O.F. De Kunst.

27. (-) Running Around In Circles - Johnny Baby

Leerzame videoclip. Johnny komt uit Guyana, maar woont in 1989 in Groningen. Hoewel, er staan 9 man op de bühne. Weten we dat ook weer. Dit nummer is van de hand van John Burkett, inderdaad de frontman. Lekker zonnige reggae. Had alles in zich voor een dikke zomerhit. Maar ja. Totaal 2 albums en 1 hitje.

29. (-) Do You Believe In Shame? – Duran Duran

Track van het album Big Thing. Gedoe over dit nummer in vergelijking met het aloude Suzie Q. Gedoe over de cd-single, die was in totaal speelminuten te lang om als single genoteerd te worden in de UK, dus snel van de markt en een nieuwe uitgebracht. Gedoe met andere releases, als een 3-pack met vinyl singles, een mini cd-single en een gelimiteerde en genummerde 10" single. Kortom gedoe.