Tip 4: 30 kanshebbers, 15 hits en 15 in de uitverkoop

- Top 40 Classic

 The Rolling Stones Korn Bon Jovi Depeche Mode
Tip 4: 30 kanshebbers, 15 hits en 15 in de uitverkoop

Week 53, die kom je niet zo vaak tegen. Sterker in een periode van 20 jaar 1 keer. Nu dus. Met in de Top 40 Coldplay op een 1ste plek. Was een 3cd-serie om te verzamelen, met behalve diverse uitvoeringen van Talk op elke schijf een aantal live-tracks, allemaal opgenomen in Nederland. Verzamelobject! Nog steeds. Daarnaast natuurlijk de Tipparade. De helft zal een hit worden, de andere helft voor eind januari met een lelijke afprijssticker in een uitverkoopbakje liggen. Spitten we dat bakje nog eens door.

2. (3) Bon Jovi - Welcome To Wherever You Are

We noteren album nr 9 Have A Nice Day. De titeltrack was goed voor een dikke top 10 hit. Deze opvolger deed het even wat minder. Tot verbazing van de band zelf, nergens nada en noppes. En daarmee zijn de fysieke releases interessant. Op de 2-track cd-single Last Man Standing in een live-uitvoering. En die vind je weer niet terug op de 4-track met live-opnamen. Voor de liefhebbers is er ook nog een dvd-single verschenen, inmiddels toch goed voor een kleine 50 euro. Toen in 2005 99 cent inclusief de vriendelijke nieuwsjaarwensen van de platenboer.

4. (6) Korn - Twisted Transistor

De betere singles vind je toch in de Tipparade. Zoals deze. Kun je alle Top 2-, 4- en 10-duizend lijsten napluizen. Staat er niet in. Mooie hoes ook. Was de 1ste single van hun 7de album See You on the Other Side. In Amerika en de UK pakken ze hem wel op, daar een bescheiden hit. Band zelf was erg tevreden over de track en nam hem opnieuw op voor MTV Unplugged.

11. (27) Depeche Mode - A Pain That I'm Used To

DM is inmiddels toe aan album nr 11 Playing the Angel. Deze single werd in meerdere mixen afgeleverd bij de lokale radiostations, soort van kijk maar wat past. Dat zie je ook terug bij de overweldigende variatie aan cd-singles en download mogelijkheden. Er is voor de liefhebbers ook een 7-inch picture-disc verschenen. Met grote letters Pain en een volledig zwarte b-kant.

16. (18) The Rolling Stones - Rain Fall Down

Ook geen hit voor the Stones? Onbegrijpelijk. Album nummer, even tellen, iets rond de 22, A Bigger Bang. Single kent een Nederlands tintje, is alhier geperst. Met wat geduld kun je er zelfs een 12-inch van terugvinden. Voor de muziek maakt het niet uit, zelfde versies (mixen). Maar wel leuk hebbedingetje natuurlijk.