Tip 4: 30 Of The Best Future Hits (1980)

- Top 40 Classic

 Genesis Thijs Van Leer Christopher Cross Billy Joel
Tip 4: 30 Of The Best Future Hits (1980)

Inmiddels alweer een maandje of 4 in het jaar 1980 gevorderd en de vraag is, hebben we de single van het jaar al gehoord? Zou kunnen dat ie in deze Tipparade staat. Spoiler in deze, het is in ieder geval niet de Alarmschijf van deze week. Met wel een vrij geniale titel: Turn It On Again. In de tijd van vinyl singles een heel herkenbare zin, zeker bij jukeboxen en discotheken.

1. (-) Turn It On Again – Genesis

Terug te vinden op het album Duke en in latere jaren op de game Grand Theft Auto. Genesis bestond ten tijde van dit album uit 3 leden, waar Phil Collins de meest bekende is. Maar ook Mike Rutherford zullen we tegenkomen in de Top 40 met Mike & the Mechanics. Turn It On Again bereikt slechts een 38ste plek in de Top 40.

18. (22) All For Leyna - Billy Joel

Track van het album Glass Houses, duidelijk herkenbaar aan de hoes van de single. Die trouwens blijft steken in de Tipparade. Voor de fans is de video een must, omdat Billy om wat onduidelijke reden het geheel opnieuw heeft ingezongen, wel op de bestaande muziekband.

29. (-) Ride Like The Wind - Christopher Cross

Prettig debuut voor Christopher. Direct een Top 3 hit in Amerika, mogelijk met dank aan de achtergrondzang van Michael McDonald, inderdaad die van de Doobie Brothers. Was trouwens niet zijn grootste hit aldaar, van hetzelfde album werd als opvolger Sailing gekozen. En die bereikte de 1ste plek. Even kijken wat ze bij ons deden. Nou, valt mee Sailing wordt een top 20 hit. En dit Ride? Tipparade.

30. (-) Ravel's Bolero - Love Theme From "10" - Thijs Van Leer

Kijk, hier warden we vrolijk van. Niet van Thijs, maar van Bo. Die konden we bewonderen in de film 10. Een niemendalletje en dat gold ook voor de kleding van Bo. Die Bolero wordt benut voor de liefdesscène, maar dat had je zelf zonder de film gezien te hebben ook wel door.